ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu renunță la bătălia pentru debarcarea șefei DNA, în urma anunțului președintelui Iohannis privind refuzul de a o revoca pe Laura Codruța Koveși.


Toader a declarat miercuri că premierul Viorica Dăncilă este de acord cu sesizarea la Curtea Constituțională referitoare la refuzul președintelui de a revoca pe șefa DNA Laura Codruța Koveși.

Sesizarea ar urma să fie făcută luni. 

„Am vorbit cu doamna premier chiar ieri. I-am prezentat (...) principalele elemente pe care le poate prinde în sesizarea CCR. A rămas că zilele acestea finalizez sesizarea ca să valorific și documentul politic de la președinte. Luni mă voi întâlni cu doamna premier. Sigur că ne vedem azi la Guvern. Luni este și vizita ministrul Justiției din Croația, dar voi găsi un moment în care mă voi întâlni cu doamna premier. Îi voi prezenta sesizarea în amănunt, sper ca dânsa să fie de acord să și-o însușească și tot luni sesizăm CCR”, a spus ministrul Justiției.

El a adăugat că draftul sesizării este făcut, dar trebuie să fie completat și cu argumentele pe care le-a adus președintele în documentul de respingere a solicitării de revocare.

„În condițiile în care Președintele României nu are abilitarea legală și nici competențele funcționale de evaluare a activității profesionale și manageriale desfășurate de procurorul șef al DNA;
În condițiile în care argumentele care au stat la baza declanșării procedurii de revocare au devenit mai actuale și mai consistente;
Văzând legislația aplicabilă în acest domeniu;
Valorificând jurisprudența instanței de contencios constituțional,

Vom sesiza Curtea Constituțională cu privire la refuzul Președintelui de revocare din funcție a procurorului șef al DNA !”, a scris ministrul Justiției pe Facebook.