ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Instagram a spart câteva bariere și a adus mai aproape chiar și enoriașii de Biserică și, implicit, de conducătorul ei, Patriarhul României, care a strâns câteva inimioare cu pozele din rețeaua socială, potrivit playtech.ro

Biserica nu a rămas în urmă cu tendințele secolului XXI și cu tehnologia. 

Agenția de știri a Bisericii Ortodoxe Române, Basilica, este cea care se ocupă ca Patriarhul României, dar și preoți, enoriași, icoane și alte lucruri sfinte să nu lipsească din mediul online. În urma unei retrospective a anului 2017, atât a agenției cât și a Instagram, s-au ales cele mai bune și cele mai virale imagini ale Bisericii Ortodoxe.

Cea mai apreciată imagine a lui 2017 a fost una cu Patriarhul Daniel, în timp ce se află în fața altarului și binecuvântează credincioșii prezenți în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova. Dacă te uiți la numărul de like-uri primite, 539 mai exact, n-ai zice că este o fotografie chiar bună, dacă n-a trecut măcar de 1.000 de inimioare. Dar, ținând cont că pagina este urmărită de aproximativ 2.800 de oameni, imaginea a trecut prin fața câtorva români.

Urmează o altă fotografie emblematică pentru Biserica Ortodoxă Română, dar, de data aceasta, cu cei patru conducători de Biserici Ortodoxe Autocefale. Preafericitul Chiril, Patriarhul Rusiei, Preafericitul Daniel, Patriarhul României, Preafericitul Anastasie, Arhiepiscopul Tiranei, Durresului și al întregii Albanii și Preafericitul Rastislav, Mitropolitul Bisericii Ortodoxe din Ținuturile Cehiei și din Slovacia.

Ultima fotografie surprinde aniversarea onomasticii Patriarhului Daniel în timp ce binecuvântează copiii care-i aduc flori, imagine aflată tot pe pagina de Instagram a BOR