ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizatorii Convoiului Libertății spun că au nevoie de 450.000 de dolari din banii din donații care le-au fost oferiți, pentru a plăti reprezentarea juridică, înainte de ancheta publică pentru a afla dacă guvernul Trudeau a fost îndreptățit să invoce Starea de Urgență, relatează LifeSiteNews

Organizatorii protestului truckerilor "Freedom Convoy" au cerut Curții Superioare din Ontario să deblocheze 450.000 de dolari din donații, pentru a putea plăti reprezentarea juridică înaintea viitoarelor audieri publice privind invocarea de către guvernul premierului Justin Trudeau a Stării de Urgență.

Banii, care au fost donați lui Tamara Lich și celorlalți organizatori ai Convoiului prin intermediul platformelor de crowdfunding GoFundMe și GiveSendGo, au fost blocați de către o instanță la începutul acestui an, ca parte a unui proces colectiv împotriva protestatarilor.

Potrivit CTV News, moțiunea judecătorească de vineri arată, de asemenea, că Lich se află în posesia altor două conturi bancare cu peste 1,3 milioane de dolari în donații care au fost, de asemenea, înghețate de guvern.

Viitoarea anchetă publică pentru a afla dacă guvernul Trudeau a fost justificat să invoce Legea privind situațiile de urgență, care nu a mai fost folosită niciodată, trebuia să înceapă la 19 septembrie, dar a fost amânată până la 13 octombrie, după ce judecătorul care prezidează audierile a anunțat vineri că trebuie să fie supus unei intervenții chirurgicale neprevăzute.

Lich și ceilalți organizatori se confruntă, de asemenea, cu acuzații penale de distrugere, pentru rolul lor în conducerea protestului împotriva mandatului COVID, în ciuda naturii non-violente și pașnice a evenimentului.