ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fenomenul „Freedom Convoy” a luat amploare și în Europa. Asemeni colegilor din Canada, șoferii de camioane din Europa alcătuiesc un convoi uriaș de camioane și TIR-uri pentru a mărșălui prin Europa împotriva vaccinării obligatorii.
 

Convoiul se formează în Finlanda și va traversa mai multe țări europene, inclusiv Olanda, Belgia sau Franța, urmând ca destinația să fie Bruxelles, capitala Uniunii Europene.
 
Convoiul este programat să ajungă în Bruxelles în perioada 12-14 februarie și este de așteptat ca traficul să fie paralizat în capitala Belgiei, transmite Știripesurse.

Se pare că truckerii finlandezi au preluat deja inițiativa și se pregătesc pentru un nou Convoi al Libertății(VIDEO):
  
  
 
Și în Marea Britanie, șoferii de camioane vor demonstra împotriva restricțiilor COVID: protestul va începe dintr-o periferie a Glasgowului, va trece prin Edinburgh, după care se va îndrepta spre Londra, au declarat organizatorii publicației Scottish Daily Express.
 
Alte convoaie vor din orașele engleze Manchester, Exeter, Bristol și Bournemouth, dar și din alte orașe din Irlanda, Irlanda de Nord și Țara Galilor. 
 
În Olanda, potrivit publicației NL Times, zeci de camioane și alte vehicule s-au adunat duminică în Leeuwarden pentru a protesta împotriva restricțiilor COVID.
 
 
Și în alte părți din Europa, au loc inițiative similare.
 
În Austria, prima țară din lume care a adoptat vaccinarea obligatorie, unul dintre organizatori, omul de afaceri Aram Lemmer, a declarat că are promisiunea a peste 2.500 de șoferi că vor veni la Viena să protesteze împotriva măsurii samavolnice.
 
În Australia, poliția din regiunea capitalei Canberra a anunțat că se așteaptă ca protestul care se află deja în desfășurare în fața Parlamentului să atingă un nou vârf din 8 februarie, când legislativul își reia lucrările.
 
În Noua Zeelandă, s-au organizat și au pornit la drum două convoaie, în Nordul și Sudul țării, care se îndreaptă spre capitala Wellington, potrivit ziarului New Zealand Herald.
 
Săptămâna trecută, în Statele Unite, organizatorii unui mare convoi de camioane, care se va deplasa din California spre Washington DC, au criticat Facebook pentru că le-a șters pagina dedicată acțiunii.
 
În acest timp, în Canada, țara care a inspirat toate aceste acțiuni, situația devine tot mai tensionată, primarul capitalei Ottawa, unde sunt masate camioanele, declarând starea de urgență și unde pare să se pregătească terenul pentru o intervenție a armatei.
 

Totuși, solidaritatea națională ar putea bloca planurile brutale ale autorităților. Un pod spre granița cu SUA a fost blocat ieri iar un redactor RebelNews ne oferă imagini cu TĂTICII - basculantele minerilor - și FERMIERII: