ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 
ACTUALIZARE: Zeci de mii de protestatari au mărșăluit sâmbătă în Paris, fără mașini, pentru a susține Convoiul Libertății, momentan blocat la porțile Parisului. Pe Champs Elysees, jandarmii au dispersat mulțimea cu gaze lacrimogene. Lângă Arcul de Triumf, numărul dubelor de Poliție aliniate una după alta pe un întreg bulevard dădea impresia unui convoi paralel - cel al represiunii. Au existat mai multe manifestații în zone diferite ale Parisului, gândite să conveargă la un moment dat. Pe Champs Elysees, forțele de (dez)ordine au tras cu gaze lacrimogene, afectând inclusiv copii mici. Jandarmeria a scos la înaintare scutieri dotați până-n dinți, care au fugărit oameni și au operat arestări. Unul dintre proiectilele cu gaz a pătruns accidental într-un restaurant, unde a provocat pagube. S-a tras cu gaz lacrimogen și în zona Place d'Italie, după ce Poliția a intervenit pentru o cauză minoră, ceea ce a înfierbântat spiritele și mai tare, ducând la decizia Jandarmilor de a trage cu gaz lacrimogen. Peste toate, cerul albastru era puternic brăzdat de dâre considerate de protestatari a fi de chemtrails. Un regim care-și violentează propriii cetățeni dizidenți și forțele de opoziție nu mai are nimic de a face cu democrația. VIDEO:
 
 
 
  
ȘTIREA INIȚIALĂ: Poliția franceză oprește primul convoi care se îndreaptă spre Paris, în timp ce 3.300 de vehicule se apropie de capitală pentru a protesta față de restricțiile covidiene și de creșterea prețurilor la energie, ignorând hotărârea autorităților de a opri asaltarea și blocarea orașului în stil canadian.

  • Poliția din Paris a declarat că 500 de vehicule au fost oprite la două puncte de intrare în timp ce încercau să intre în capitala franceză

  • Inspirați de camionagiii canadieni, manifestanții protestează împotriva restricțiilor covidiene și a creșterii rapide a prețurilor la energie

  • Unii șoferi care au parcat în ajun la aproximativ 80 km de Paris au plecat sâmbătă spre capitală în jurul orei locale 5 dimineața

  • Iar asta, după ce sute de mașini, rulote și camionete din Lille, Strasbourg, Chateaubourg și din alte părți s-au oprit la porțile capitalei franceze noaptea trecută (articolul continuă sub fotografie)
 
 

Poliția franceză s-a ciocnit cu primul convoi care se îndrepta spre Paris sâmbătă dimineață, când 3.300 de vehicule se apropiau de capitală pentru a protest față de dictatura covidiană și de creșterea prețurilor la energie, ignorând interdicția autorităților care sunt hotărâte să preîntâmpine intrarea lor în oraș și paralizarea centrului administrativ.
 

Mii de protestatari ai Convoiului libertății au campat vineri seară la periferia capitalei franceze, iar 500 de vehicule au fost oprite sâmbătă dimineața la două puncte de intrare în timp ce încercau să pătrundă în Paris, a anunțat poliția orașului pe Twitter, citată de The Daily Mail. În oraș Poliția a ridicat baricade mobile de metal. FOTO:
 
 
Inspirați de camionagiii canadieni care au blocat traficul la frontiera cu Statele Unite, precum și în capitala Ottawa, manifestanții protestează împotriva restricțiilor covidiene și împotriva creșterii rapide a prețurilor la energie.

Unii șoferi care au parcat în ajun la marginea orașului Chartres, la aproximativ 80 km de Paris, au plecat în jurul orei locale 5:00 (6:00 ora României), potrivit mesajelor de pe rețelele de social media.

Unul dintre participanți spunea că scopul Convoiului este de a „crea o masă de vehicule pe care forțele de ordine să n-o poată opri”.
 

Protestul de astăzi vine după ce sute de mașini, rulote și camionete din Lille, Strasbourg, Chateaubourg și din alte părți s-au oprit aseară la porțile Parisului. O sursă din cadrul poliției a declarat însă că nici un convoi nu a fost lăsat să intre în capitală.

Franța este cunoscută pentru zecile proteste de weekend petrecute atât în Paris, cât și în toate orașele mari din provincie, încă de la instaurarea pașaportului „sanitar”, devenit apoi „vaccinal”, care le condiționează locul de muncă unor largi categorii de populație și le interzice accesul în spații publice, consacrând segregarea socială pe criterii vaccinale, biometrice sau digitale.
 
Președintele vaccinist al Franței, Emmanuel Macron, lider al partidului progresist La Republique en Marche, a fost coleg cu premierul Canadei, „liberalul” vaccinist Justin Trudeau, la școala de lideri a Forumului Economic Mondial. Nici nu este de mirare că, transformați în mici dictatori de paie, aplică acum cu sârguință agenda Marii Resetări anunțată de tătucul lor, Klaus Schwab, încă din 2020.