ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sute de camioane, rulote și mașini au ajuns duminică la Washington, D.C., după o călătorie de peste 4000 km, începută pe 23 februarie în sudul Californiei, cu scopul de a îngreuna traficul în jurul capitalei, în semn de protest față de restricțiile și ordinele impuse abuziv sub pretextul pandemiei de COVID-19, dar și a prelungirii nejustificate a stării de urgență națională. Luni, Convoiul Poporului, o versiune americană a Convoiului Libertății din Canada, a intrat în cea de-a doua zi de protest în zona capitalei Statelor Unite, informează New York Post și Washingtonian.

Ieri, Convoiul Poporului, cantonat în Hagerstown, Maryland, a făcut de două ori înconjurul capitalei SUA pe autostrada de centură de 100 km lungime, circulând cu viteza minimă legală. Deși nu a reușit să blocheze complet circulația, a încetinit-o semnificativ în anumite puncte.

Din cauza traficului intens pe autostradă și a faptului că nu au ocupat decât o singură bandă, unele vehicule s-au desprins de convoi pe traseu. Din acest motiv, dar și pentru a da o amploare mai mare manifestației, astăzi, grupul a hotărât să ocupe două benzi de circulație. 

Scopul lor este să atragă atenția politicienilor asupra protestului și să se întâlnească cu membri ai Congresului pentru a-și exprima nemulțumirile.

Organizatorul Brian Brase a declarat că protestul se va prelungi cu fiecare zi de întârziere a răspunsului conducătorilor țării la revendicările lor, intenționând să continue turele de autostradă.
VIDEO via LiveNOW from FOX: