ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După o călătorie de circa 4. 000 de kilometri, Convoiul Poporului protestează astăzi în Maryland, înainte de a porni spre Washington D.C., pentru ultima etapă a manifestației sale împotriva restricțiilor Covid, inclusiv a obligativității purtării măștilor și a vaccinării, arată Daily Mail

Încă nu este foarte clar care sunt planurile pentru când vor ajunge în capitală, dar organizatorii convoiului, care se estimează că se întinde pe 50 de kilometri, au declarat că un număr mai mic de camioane se vor îndrepta spre Casa Albă.
 
Deși unele voci au menționat „blocarea șoselei de centură”, autostrada de circa 100 de km care înconjoară D.C., organizatorii au afirmat în repetate rânduri că nu au de gând să perturbe traficul rutier sau să blocheze podurile.
 
Sosirea grupului în capitală a provocat îngrijorări legate de securitate și a pus autoritățile în alertă. Purtătorul de cuvânt al poliției din D.C., Dustin Sternback, a descris convoiul ca fiind o „situație fluidă” și a precizat vineri: „Toate strategiile de răspuns vor fi implementate în timp real”. 
 
Convoiul Poporului îi cere președintelui Joe Biden să pună capăt stării de urgență națională, prelungită în mod nejustificat, precum și să elimine orice restricție rămasă în vigoare.
 
Unii analiști presupun că grupul va cere, de asemenea, tragerea la răspundere a autorităților la nivel federal, dar și soluționarea altor probleme politice, precum fraudarea alegerilor din 2020.
 
VIDEO cu convoiul intrând în Maryland: