ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Convoiul Poporului” a plecat duminică dimineața din Oklahoma, ajungând aproximativ la jumătatea traseului dintre California și Washington DC, în cadrul protestului american al șoferilor de camion - dar nu numai - împotriva restricțiilor impuse abuziv de guvern sub pretextul pandemiei COVID-19, arată Washington Examiner.

Sâmbătă seara, în timp ce convoiul trecea claxonând granița Texasului și ajungea în Elk City, Oklahoma, mașinile aflate în trafic s-au tras pe marginea autostrăzii, iar grupuri de oameni și-au arătat susținerea fluturând steaguri de pe pasarele și de-a lungul drumului.
 
„Cred că cei mai mulți dintre noi [dintre șoferi - n.r.] traversăm America cu camionul în acest moment”, a declarat un șofer de camion, Jack Burton, într-un live pe pagina de Facebook a grupului. VIDEO:

 
Convoiul continuă să ia amploare de când a plecat din California, pe 23 februarie. Iată și o filmare în care se vede șirul de camioane plecând din Arizona, pe 25 februarie. VIDEO:
 
 
O susținătoare a scris pe Twitter că cel puțin 2.000 de camioane și vehicule se alăturaseră convoiului până vineri, pentru a protesta față de „starea de urgență națională”, care îi conferă guvernului puteri sporite, ce i-au permis să impună obligativități și restricții nejustificate. VIDEO:

 
„Noi, poporul, ne vrem țara înapoi - cea pe care o iubim, Ole Glory (un nume dat steagului SUA - n.r.), America cea frumoasă și curajoasă", a declarat organizatorul Mike Landis. „Pentru că aceasta este identitatea noastră, ceea ce suntem și ceea ce vrem să continuăm să fim. Nu vrem să ne aflăm sub o dictatură, sub un regim de tip comunist”.

Convoiul este programat să ajungă la Washington, D.C., pe 5 martie sau în jurul acestei date.

În țară continuă să se organizeze și alte convoaie cu obiective similare. Un grup a fost văzut în Alabama, claxonând și atrăgând numeroși susținători.
 
„Scopul nostru principal este să îi transmitem guvernului că suntem pregătiți să revenim la starea de lucruri de dinaintea acestei pandemii”, a declarat pentru WSFA organizatorul Richard Schmittou.
 
Grupul lui Schmittou plănuiește să ajungă în Washington, D.C. pe 5 martie, la câteva zile după discursul președintelui Joe Biden privind starea Uniunii, care va avea loc marți, 1 martie.
 
O altă filmare postată pe pagina de Facebook „The People's Convoy” a surprins un convoi care se forma în Maui.
 
Pentagonul a declarat recent că trimite 700 de soldați ai Gărzii Naționale la Washington D.C., pentru a gestiona fluxul de trafic în timpul seriei de proteste ale șoferilor de camion, similar Convoiului Libertății din Ottawa.