ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Convoiul Poporului, format din circa 50 de kilometri de camioane, rulote și automobile, a făcut joi seară o oprire în Old Washington, Ohio, fiind întâmpinat călduros de localnici, dar și de unele grupuri venite din afara statului să își arate susținerea, ținând pancarte cu mesaje de protest și fluturând steaguri. Unii au spus că așteptau acolo de cel puțin cinci ore, potrivit The Daily Jeffersonian.

Potrivit comunicatului de presă, Convoiul Poporului este o mișcare transcontinentală pașnică și unitară, care a plecat din sudul Californiei, pe 23 februarie, și intenționează să ajungă SÂMBĂTĂ, 5 MARTIE în zona centurii Washington D.C. Scopul său este de a obține încetarea stării de urgență națională prelungită pe motiv de COVID-19 și de a restabili Constituția. VIDEO:

 
Dorința de libertate, restricțiile COVID-19 și patriotismul i-au adus pe susținători la protestul șoferilor de camion
 
Sharon Hanning, o susținătoare venită din Virginia de Vest, a declarat:

„Cred că țara noastră este controlată de niște oameni care nu ne reprezintă interesele, iar noi ne aflăm aici doar pentru a flutura steaguri și a-i susține pe șoferii de camion care sunt suficient de curajoși pentru a face acest lucru”, a spus Hanning.
 
Susan Johnson din Dandridge, Tennessee, a spus că a urmărit convoiul la televizor și că nu avea de gând să îl rateze.

„Îmi place la nebunie”, a spus Johnson despre convoi. „Am o mulțime de prieteni canadieni. Am urmărit convoiul canadian. Am simțit că este foarte important să susținem SUA, Constituția, Carta Drepturilor”.
 
Angajații unei firme locale de remorcări, Road Warriors, și-au arătat susținerea agățând un steag american uriaș de două camioane.
 
„Suntem o companie locală de aici”, a declarat Dan Laughlin de la Road Warriors. „Așa ceva se întâmplă o dată în viață... Susținem industria camioanelor”.
 
Kim Fry din Lexington, Ohio, lucrează ca asistentă medicală de îngrijire la domiciliu. Ea nu poartă mască și a spus că nu se va vaccina niciodată împotriva COVID-19.
 

„Știu că acesta este unul dintre lucrurile pentru care militează ei (împotriva vaccinării COVID obligatorii - n.r.), iar noi le suntem alături și ne-am săturat de acest guvern oribil și malefic care se află acum la putere și care a furat alegerile lui Trump”.
 
Ami McDowell din Salesville, Ohio, și-a adus cele trei fiice mici, Lainey, Madison și Zoe, știind că acesta este un moment istoric din care copiii pot învăța o lecție de patriotism.

„Această țară suntem noi, poporul. Nu guvernul”, a spus McDowell. „Noi ne alegem reprezentanții, pentru a lucra pentru noi, nu pentru a da ordine împotriva noastră”.
 
Participanții la convoiul camioanelor se opun vaccinării obligatorii împotriva COVID-19

Pentru cei care fac parte din convoi, precum Duane și Jennifer Wahrman, călătoria este una copleșitoare și nemaipomenită, în același timp.
 
Soții Wahrman participă la convoi pentru a protesta împotriva obligativității vaccinurilor COVID-19.
 

Fiul lor cel mare, care a servit timp de aproape 13 ani în armată, riscă o concediere dezonorantă din Garda Națională a statului Kansas pentru că a refuzat un ordin direct de a se vaccina, au spus ei.
 
„S-a informat singur (despre vaccinurile COVID - n.r.) și a ales să nu se vaccineze. Și credem că are acest drept", a spus Jennifer.”
 
Sora lui Jennifer, o profesoară din zona St. Louis Missouri, a fost concediată în octombrie pentru că a refuzat vaccinul. „Astfel că acesta este motivul pentru care ne aflăm aici. Milităm pentru libertatea medicală, pentru toate libertățile.
 
Art Czajkowski, originar din Polonia, dar stabilit în prezent în California, s-a alăturat convoiului încă de la început. El a decis să se implice pentru a-l ajuta pe organizator. El a descris convoiul ca pe o mare familie.