ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un șofer român a intrat în coliziune cu una dintre mașinile blindate ale convoiului președintelui american Joe Biden, prezent la Roma pentru reuniunea G20, informează Corriere della sera

Un eveniment neașteptat, fără consecințe grave, s-a produs vineri după-amiază devreme la convoiul prezidențial al șefului statului american Joe Biden. La finalul întâlnirii cu Papa Francisc la Vatican, cele peste 35 de mașini, multe dintre ele blindate, care fac parte din vizita de protocol a SUA la Roma cu ocazia reuniunii G20 a zonei Euro, au pornit spre sediul administrației prezidențiale italiene, unde Joe Biden s-a întâlnit cu Sergio Mattarella. În pasajul de la Ponte Amedeo di Savoia Aosta, în fața spitalului Santo Spirito, în direcția Janiculum, o mașină condusă de un șofer român de 40 de ani a intrat în coliziune cu o mașină blindată aparținând personalului diplomatic american.

Coliziunea a fost destul de violentă, șoferul românul fiind rănit ușor la o mână și necesitând asistență medicală. Șoferul automobilului blindat nu a pățit nimic. În conformitate cu protocolul de securitate, convoiul prezidențial american și-a continuat marșul, escortat de un amplu dispozitiv de siguranță, compus din ștafete pe motociclete și agenți în uniformă și în civil. 

Patrule ale Poliției Municipale din Roma au fost chemate pentru a investiga accidentul. Traficul în zonă a fost îngreunat pentru câteva minute. Nu este deocamdată clar motivul incidentului rutier - neatenție, grabă sau premeditare.