ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dr. SarahBeth Hartlage, director medical asociat al departamentului de sănătate din Louisville - cel mai mare oraș al statului american Kentucky, care s-a făcut remarcată în era COVID prin eforturile asidue cu care a promovat serurile experimentale, fiind supra-numită „regina vaccinurilor”, a murit la vârsta de doar 36 de ani, transmite Courier Journal. Contul ei de Twitter a fost șters după moartea ei, fără nici o explicație.

Decesul său a fost anunțat de biroul primarului Greg Fischer, vineri, 18 martie, fără să fie specificată, însă, și cauza. 

Dr. Sarah Moyer, strategul-șef pentru Sănătate din Louisville, a descris moartea ei ca fiind „subită, neașteptată”. 

„Suntem foarte recunoscători pentru șansa de a o fi cunoscut și de a fi lucrat cu ea”, a declarat Moyer într-un comunicat. „Sub conducerea ei și datorită cunoștințelor sale și a felului în care a planificat lucrurile, mii de locuitori ai orașului Louisville au primit vaccinurile COVID-19 salvatoare de vieți”.

Hartlage, medic anestezist, s-a aflat săptămâna aceasta în Florida, la o conferință pe teme de sănătate. 

Tânăra doctoriță s-a alăturat Departamentului de Sănătate din Louisville în septembrie 2020. A devenit apoi rapid imaginea LouVax, un important centru de vaccinare din oraș. A organizat discuții pe teme legate de vaccinare și a administrat ea însăși vaccinuri. Tot ea era cea care făcea anunțurile săptămânale și bisăptămânale pentru presă, dând informații despre noile variante/vaccinuri.
 
Jordan Thrilla evidențiază că deși în necrologul ei scrie că aceasta suferea de boli cardiace, nu se precizează și dacă acestea au reprezentat cauza morții sale, decesul său, în data de 16 martie, fiind descris ca „subit și neașteptat”. 

Aceeași sursă se întreabă care poate fi motivul pentru care contul lui Hartlage de Twitter a fost șters după moartea ei. Să fie, oare, intenția de a ascunde un posibil efect advers la vaccin? Respectiv al unei firme anume de vaccinuri anti-Covid?
 
Guvernatorul Andy Beshear a postat pe Twitter că el și soția lui, Britainy Beshear, „regretă să audă de plecarea ei neașteptată”. 
 
„Dr. SarahBeth Hartlage a ajutat la salvarea a mii de vieți prin eforturile sale neobosite și eroice de a coordona vaccinarea în Louisville”, a scris el. 
 
Dr. SarahBeth Hartlage era și mama unei fetițe, Camille.