ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Salman Zarka, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare din Israel, spune că noul coronavirus nu va dispărea și că următoarea doză de rapel ar putea fi adaptată pentru variante: „Aceasta este viața noastră de acum încolo, în valuri”, a afirmat el, potrivit The Times of Israel.

Zarka a cerut sâmbătă ca țara să înceapă pregătirile pentru administrarea, în cele din urmă, a patru doze de vaccin împotriva coronavirusului.

„Având în vedere că virusul este aici, și va continua să fie aici, trebuie să ne pregătim și pentru o a patra doză”, a declarat Salman Zarka la radioul public Kan.

El nu a precizat și când ar putea fi administrată aceasta.

Zarka a făcut remarci similare într-un interviu acordat luna trecută aceleiași publicații:

„Se pare că, dacă învățăm lecțiile din cel de-al patrulea val, trebuie să luăm în considerare posibilitatea unor valuri ulterioare, cu noile variante, cum ar fi cea nouă din America de Sud”, a spus el la acea vreme.

„Și, gândindu-ne la acest lucru și la scăderea efectului vaccinurilor și a numărului de anticorpi, se pare că la fiecare câteva luni - ar putea fi o dată pe an sau cinci sau șase luni - vom avea nevoie de o nouă injecție.”
 
De altfel, ministrul israelian al Sănătății a anunțat săptămâna trecută că sistemul de pașaport „sanitar” - un document care permite accesul la anumite adunări și locuri publice doar pentru cei care s-au vaccinat sau și-au revenit din boală - va expira la 6 luni după ce deținătorii acestuia au făcut a doua sau a treia doză de „vaccin” Covid, lăsând să se înțeleagă că o a patra doză ar putea fi administrată în decurs de 6 luni.