ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O înregistrare video foarte tulburătoare, filmată în Toronto la sfârșitul săptămânii trecute, circulă pe rețelele de socializare.

În piața Nathan Phillips s-a instalat o clinică improvizată de injectare împotriva COVID-19, unde copii chiar și de 12 ani au fost invitați să se injecteze cu un ser anti-Covid, fără ca părinții lor să fie prezenți, în schimbul unei înghețate „gratuite”, informează Vaccine Impact News.

Niște părinți revoltați au mers la fața locului și au încercat să pătrundă în „clinica” din piața publică, dar au fost împiedicați de poliția canadiană.

 
 
Iată anunțul evenimentului din presa corporatistă

„TORONTO, 23 mai 2021 /CNW/ - Echipa CIBC (o instituție financiară de top din America de Nord) este mândră să facă echipă cu orașul Toronto pentru a sprijini clinica de vaccinare COVID-19 organizată astăzi în Piața Nathan Phillips.

Pentru vizitatorii clinicii, echipa CIBC va colabora cu Fire It Up pentru a oferi vizitatorilor clinicii răcoritoare gratuite, inclusiv înghețată și apă. Mai jos găsiți toate detaliile evenimentului.

CE: CIBC sprijină clinica de vaccinare improvizată din orașul Toronto și va pune la dispoziție camioane de înghețată care vor oferi răcoritoare gratuite pentru vizitatorii clinicii.

UNDE: Piața Nathan Phillips, Toronto

CÂND: Duminică, 23 mai, ora 10 a.m.”

Se pare că acest lucru se întâmplă și în alte locuri din Canada. Iată un anunț din Montreal:

„Tineri între 12 și 17 ani sunt vaccinați la clinica fără programare de la Bill Durnan Arena - Autoritatea sanitară locală plănuise să aibă o clinică fără programare doar pentru adulți, dar a decis să nu-i refuze nici pe adolescenți, atunci când aceștia au început să sosească.”, a informat Montreal Gazette.

Montreal Gazette dă exemplul unei familii cu trei copii, două fete și un băiat, care s-au vaccinat acolo:
 
 
Sophie Fox (dreapta), în vârstă de 17 ani, și sora ei Sarah (a doua din dreapta), în vârstă de 15 ani, împreună cu fratele Nicolas (12 ani) și mama Veronique Mauffette, după ce toți cei trei frați au fost vaccinați cu serul Pfizer-BioNTech la Bill Durnan Arena din Montreal, 22 mai 2021.

„Cei doi copii mai mici ai lui Véronique Mauffette dormeau adânc sâmbătă dimineața, când mama și sora lor mai mare i-au trezit cu o veste extraordinară”, scrie gazeta montrealeză, adăugând că „elevi cu vârsta mai mică de 18 ani au fost vaccinați împotriva COVID-19 după ce au stat la coadă în fața Arenei Bill Durnan.”

Toronto Star informa vineri că, în Ontario, copiii între 12 și 15 ani nu au neapărat nevoie de acordul părinților pentru a se vaccina:

„Zeci de copii s-au adunat miercuri după-amiază pe terenul de joacă al școlii gimnaziale Gordon A. Brown, pentru a aștepta cu nerăbdare prima doză de vaccin Pfizer. Cei mai mulți au venit însoțiți de părinți sau de frați mai mari, deoarece școala din East York a anunțat miercuri dimineață că va deschide o clinică improvizată în acea după-amiază. Mulți părinți fuseseră deja vaccinați și se aflau acolo doar pentru a-și arăta susținerea. Nu veniseră acolo ca să-și dea acordul. În Toronto, copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani nu au nevoie de un părinte sau de un tutore care să le dea voie să se vaccineze.

Cu toate acestea, în alte unități de sănătate publică nu se aplică aceeași politică. La 5 mai, Health Canada a aprobat vaccinul Pfizer COVID-19 pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, Canada devenind astfel prima țară care face acest lucru, în speranța că restricțiile școlare ar putea fi diminuate din toamnă. Ontario anunțase anterior că vaccinurile vor fi disponibile pentru copiii de 12 ani și mai mari începând cu 31 mai. Dar vineri au devansat această dată la 23 mai. Unele unități de sănătate publică, inclusiv Peel, York și Toronto, au început deja să pună la dispoziție vaccinuri pentru această grupă de vârstă.

Dar există diferențe între regiuni în ceea ce privește nevoia consimțământului din partea părinților sau a tutorelui pentru copiii între 12 și 15 ani. Și asta înseamnă că informarea părinților și a copiilor cu privire la importanța vaccinului este esențială, spun experții în sănătate publică.

'Indiferent de regulile unei unități de sănătate publică, această grupă de vârstă este foarte capabilă să ia o decizie cu privire la sănătatea lor, inclusiv cu privire la vaccin', a declarat Dr. Saba Merchant, o pediatră din Vaughan.

'Dacă copilul nu are o dizabilitate intelectuală, atunci cu siguranță are capacitatea și abilitatea de a lua această decizie', a spus ea.

Până în prezent, Merchant a vorbit în principal cu părinți dornici să își vaccineze copilul, aceștia având unele întrebări legate de siguranță. Dar este important ca tânărul să aibă posibilitatea de a pune întrebări și de a-și da propriul consimțământ informat, indiferent dacă părinții îl sprijină sau nu, a susținut ea.

Legea provincială privind consimțământul pentru îngrijirea medicală prevede că nu există o vârstă minimă începând de la care cineva să-și poată da consimțământul pentru vaccinare și că un copil nu are nevoie de permisiune externă pentru a face vaccinul”, relatează Toronto Star.