ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o postare surpriză pe contul său de Facebook, Camelia Smicală a spus că reprezentanți ai serviciilor sociale finlandeze au vizitat-o și „au demarat procedurile pentru reîntoarcerea copiilor acasă”, transmit partenerii noștri de peste Ocean, Tribuna.US. Doamne, ajută să fie așa!

„Avem vești bune: socialul a fost azi în vizită la noi acasă și au demarat procedurile pentru reîntoarcerea copiilor acasă. Au fost extrem de amabili și prietenoși. Ceva s-a întâmplat. Slavă Domnului!
Doamne ajută! Vă iubim pe toți!”, a scris ea în urmă cu o zi.

În 2015, Camelia Smicală, medic din Piatra-Neamț a amenințat că pleacă de acasă împreună cu cei doi copii în urma abuzurilor soțului său finlandez, dar acesta a anunțat autoritățile, care au descins în forță și i-au luat copiii.

De atunci, au existat numeroase demersuri, inclusiv la nivel parlamentar și guvernamental cât și, mai ales, din spațiul societății civile românești, pentru rezolvarea situației, dar fără succes. În acești cinci ani, copiii au fost ținuți separați unul de celălalt, chiar dacă și-au exprimat dorința de a se întoarce la acasă, la mama lor.

ActiveNews a realizat mai multe interviuri cu medicul Camelia Smicală și o serie întreagă de materiale pe care le puteți găsi AICI.

 

Întreaga poveste a familiei Smicală de la Tribuna.US poate fi citită AICI