ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atunci când se evaluează necesitatea vaccinării copiilor mici împotriva COVID-19, pot fi de folos statisticile internaționale privind mortalitatea la nivelul acestui segment de populație. În general, conform unei analize a datelor specifice vârstei, obținute din șapte țări diferite, pentru perioada 1 martie 2020 - 1 februarie 2021, mortalitatea cauzată de COVID-19 este scăzută la copiii sub nouă ani și la tinerii între 10 și 19 ani, dar, din păcate, există neconcordanțe notabile între țări, explică Dr. Ronald Brown, cercetător american.
 
Copiii și tinerii rămân la un risc scăzut de mortalitate prin COVID-19, potrivit TheLancet.com. De exemplu, decesele cauzate de COVD-19 în SUA la copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 4 ani sunt de aproximativ două ori mai mari decât decesele la copiii cu vârsta între 0 și 9 ani din Italia și Spania, iar în Coreea de Sud nu a fost raportat niciun deces la copiii și tinerii cu vârsta între 0 și 19 ani.  

Autorii menționează limitările studiului, printre care se numără dimensiunile mici ale eșantioanelor, posibilele diferențe între țări în ceea ce privește definițiile cazurilor și ale deceselor și diferențele în ceea ce privește diagnosticarea sindromului inflamator multisistemic la copii (MIS-C), care este asociat cu COVID-19. De asemenea, datele studiului nu iau în considerare modificările mortalității datorate sezonalității, chiar dacă s-a observat o mortalitate crescută la copii și tineri în perioadele de infecție comunitară ridicată. Cu toate acestea, numărul total de decese cauzate de COVID-19 în comparație cu mortalitatea din toate cauzele la copii și tineri în cele șapte țări din studiu este foarte scăzut. 

Concluziile generale ale autorilor sunt că copiii „nu se îmbolnăvesc grav din cauza COVID-19” și că majoritatea copiilor nu au nevoie de terapie intensivă. Aceste concluzii pot fi interpretate ca implicând o protecție scăzută împotriva îmbolnăvirilor grave oferită copiilor de vaccinarea cu COVID-19. Cu toate acestea, autorii avertizează că este probabil ca virusul „să sufere modificări în timp”, indicând necesitatea unei revizuiri continue. 
 

Articol publicat de Dr. Ronald B. Brown, pe pagina web TrialSiteNews.com.

Dr. Ronald B. Brown este autorul a peste o duzină de articole evaluate „inter pares”, disponibile la U.S. National Library of Medicine of the National Institutes of Health (Biblioteca Națională de Medicină din cadrul Institutelor Naționale de Sănătate din S.U.A.), precum și a unui capitol despre sinteza cunoașterii revoluționare în „Contemporary Natural Philosophy and Philosophies". Pe lângă cercetările sale epidemiologice și de sănătate publică privind bolile infecțioase și vaccinurile în timpul pandemiei COVID-19, domeniile sale actuale de cercetare includ prevenirea cancerului, a bolilor cardiovasculare, a demenței și a altor boli cronice.