ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 

Copiii românilor din Italia se vor revedea, joi, în cadrul proiectului „Zile de vacanță petrecute în Biserică”, eveniment  organizat  de obștea Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” din Roma, informează Episcopia Italiei, citată de Basilica.
 
Potrivit sursei citate, organizatorii se vor întâlni, joi, 22 august, cu tinerii și copiii din regiunea Lazio și le vor vorbi despre valoarea satului românesc, cunoscut ca „leagăn de cultură, creativitate și spiritualitate”. Pe parcursul zilei tinerii vor descoperi frumusețea vieții de la țară, reflectată în obiceiurile sătești.
 
Durata de desfășurare este de nouă săptămâni, iar activitățile structurate pe diferite teme sunt organizate în câte o zi pe săptămână, informează Episcopia Italiei.
 
Proiectul este implementat de obștea Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” din Roma și organizat în contextul Anului 2019 ca An omagial al satului românesc în Patriarhia Română.