Copiii românilor din Italia se vor revedea, joi, în cadrul proiectului „Zile de vacanță petrecute în Biserică”, eveniment  organizat  de obștea Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” din Roma, informează Episcopia Italiei, citată de Basilica.
 
Potrivit sursei citate, organizatorii se vor întâlni, joi, 22 august, cu tinerii și copiii din regiunea Lazio și le vor vorbi despre valoarea satului românesc, cunoscut ca „leagăn de cultură, creativitate și spiritualitate”. Pe parcursul zilei tinerii vor descoperi frumusețea vieții de la țară, reflectată în obiceiurile sătești.
 
Durata de desfășurare este de nouă săptămâni, iar activitățile structurate pe diferite teme sunt organizate în câte o zi pe săptămână, informează Episcopia Italiei.
 
Proiectul este implementat de obștea Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” din Roma și organizat în contextul Anului 2019 ca An omagial al satului românesc în Patriarhia Română. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews