ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Baum Hedlund Aristei & Goldman și Robert F. Kennedy Jr., președintele Children's Health Defense, au depus o acțiune în instanță împotriva Merck, susținând că vaccinul Gardasil HPV al producătorului de medicamente a cauzat moartea lui Noah Tate Foley, în vârstă de 13 ani, potrivit The Defender.

Acțiunea civilă, depusă la Tribunalul Districtual al SUA pentru Districtul Mijlociu din Carolina de Nord în numele părinților lui Noah, Clifton și Kelli Foley, susține că Noah a murit la 8 octombrie 2020, din cauza encefalitei cauzate de un proces de dereglare autoimună/autoinflamatorie direct legată de injecția Gardasil pe care a primit-o în 2018.

De asemenea, procesul susține că vaccinul a provocat o boală autoimună autonomă, neurologică, autoimună eterogenă și o constelație de simptome adverse, complicații, leziuni și alte evenimente adverse, care au dus la moartea subită a lui Noah.

Baum Hedlund și Kennedy au intentat mai multe procese împotriva Merck pentru că a ascuns efectele secundare cunoscute ale vaccinului Gardasil, dar acesta este primul lor proces de moarte ilicită.

Noah a primit prima și singura injecție Gardasil pe 7 mai 2018, la două zile după ce a împlinit 11 ani.

Înainte de Gardasil, Noah era un copil fericit, sănătos, fără boli autoimune și fără probleme autoimune. Îi plăcea să vâneze și să pescuiască împreună cu tatăl său, să se joace cu sora sa mai mică, să construiască Lego-uri și să cânte la tobe.

Îi plăcea, de asemenea, școala și era activ în biserica sa. Mai presus de toate, Noah își iubea familia și prețuia momentele pe care le petreceau împreună.

La aproximativ două săptămâni după injecția Gardasil, Noah a dezvoltat febră care a ajuns până la 102,9 grade Fahrenheit, aproximativ 39,3 de grade Celsius. O săptămână mai târziu, medicii au verificat sângele lui Noah pentru a exclude mononucleoza sau alte cauze pentru simptomele sale.

Testele nu au dezvăluit nicio cauză de bază, deoarece stările febrile ale lui Noah au apărut și au dispărut pe tot parcursul verii 2018.La 10 octombrie 2018, Noah a mers la camera de urgență a Centrului Medical al Universității Duke. După o examinare și analize de sânge, medicii i-au spus mamei lui Noah, Kelli, că markerii inflamatori ai fiului său erau crescuți, posibil din cauza unei infecții virale.

Aceștia l-au trimis pe Noah la departamentul de boli infecțioase al universității, unde analizele de sânge au arătat că numărul de celule albe din sângele lui Noah se triplase în două săptămâni.

Timp de luni de zile, Noah a îndurat nenumărate vizite la medic și teste, inclusiv o biopsie și o tomografie computerizată a unui ganglion limfatic umflat.

Familia a așteptat 35 de zile până când medicii au exclus cancerul. Perioada de așteptare a fost „lungă și chinuitoare", potrivit lui Kelli.

În timp ce familia Foley s-a bucurat de vestea că Noah nu avea cancer, ei nu aveau încă niciun răspuns cu privire la cauza de bază a problemelor sale de sănătate.

Pe 7 mai 2019, Noah a consultat un medic pentru a discuta despre pierderea sa în greutate. Greutatea sa ajunsese la 31 de kilograme, IMC (indicele de masă corporală) era în a patra percentilă, la 14,79, iar markerii săi inflamatori rămâneau ridicați.

La 21 mai 2019, o consultație de gastroenterologie pediatrică s-a axat pe un „proces autoimun sau inflamator".

La 29 septembrie 2020, piciorul stâng al lui Noah a amorțit. Fața și limba i-au amorțit în timp ce mama sa îl conducea la spital.

În momentul în care Noah a ajuns la camera de urgență, a vomitat. Până la ora 18:00, nu mai reacționa deloc.

Noah a fost transportat la Spitalul Medical al Universității Duke, unde starea lui s-a deteriorat rapid.

La 30 septembrie 2020, Noah era aproape în moarte cerebrală completă. La 8 octombrie 2020, a decedat la patru ore după ce i s-a scos tubul respirator.

„Credința noastră este foarte puternică", a declarat Kelli, „motiv pentru care știu că, în ciuda durerii pe care familia noastră continuă să o simtă în absența lui Noah, nu vom lăsa ca moartea lui să fie în zadar. Vom lupta pentru el pentru a obține dreptate împotriva Merck pentru ceea ce i-au făcut".

Tatăl lui Noah, Clifton, a declarat:

„Mi-am pierdut prietenul de pescuit și de vânătoare, iar fiica mea și-a pierdut cel mai bun prieten. Se spune că timpul vindecă toate rănile, dar pierderea fiului tău este ceva de care nu te vindeci niciodată cu adevărat. În fiecare zi, simțim pierderea și nu devine mai ușor."

Soții Foley au citat „mai multe motive" pentru a intenta o acțiune în justiție împotriva Merck. Într-o declarație, ei au spus:

„În primul rând, vrem dreptate pentru fiul nostru, care a suferit enorm pentru că Merck nu ne-a spus niciodată că sunt posibile efecte adverse grave. Vrem responsabilitate și recunoașterea faptului că ceea ce au făcut este greșit.

„Sperăm că cazul nostru va crește gradul de conștientizare și va oferi altor familii posibilitatea de a face alegeri mai bine informate cu privire la riscurile asociate cu Gardasil.

„În cele din urmă, vrem o formă de încheiere, ceea ce nu am avut niciodată."

31 de procese privind leziuni cauzate de vaccinul Gardasil s-au consolidat luna trecută

În luna august, un grup de judecători a emis un ordin prin care a consolidat peste 31 de procese intentate împotriva Merck pentru leziuni care ar fi fost cauzate de vaccinul său Gardasil HPV.

Procesele susțin că gigantul farmaceutic a accelerat procesul de aprobare a Gardasil prin intermediul Agenției americane pentru Alimente și Medicamente și a efectuat studii clinice înșelătoare pentru a masca efectele secundare grave și a exagera eficacitatea vaccinului.

Grupul de experți nu a fost „convins" de argumentul Merck potrivit căruia consolidarea cazurilor ar crește ezitarea în materie de vaccinare și ar provoca o avalanșă de cereri de despăgubiri „nefondate" pentru vătămări provocate de vaccinuri.

Procesele constau în reclamații privind răspunderea pentru produse, reclamații pentru încălcarea garanției, fraudă, neglijență și, în unele cazuri, încălcări ale legilor de stat privind protecția consumatorilor.

Consolidarea tuturor cazurilor de vătămare cu Gardasil din SUA într-o singură sală de judecată înseamnă că fiecare copil și fiecare adult care a fost rănit de vaccinul Gardasil își poate susține acum cauza în fața unui singur judecător federal, a declarat Kennedy.

Baum Hedlund și Kennedy au intentat numeroase procese împotriva Merck, susținând că firma ascunde cu bună știință evenimentele adverse asociate cu vaccinul Gardasil.

Deși fiecare caz este unic, toți reclamanții sunt de acord că, dacă Merck ar fi spus adevărul despre pericolele cunoscute asociate cu Gardasil, nu ar fi consimțit niciodată la vaccinul HPV.
 
Amintim pe această cale că marele gigant farmaceutic Merck a anunțat pe pagina sa oficială o nouă colaborare cu compania Moderna, în ceea ce privește crearea unor seruri experimentale împotriva bolilor oncologice.