ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile din Coreea de Sud intenționează să înceapă emiterea, în a doua jumătate a anului 2024, a actelor de identitate care vor fi stocate sub forma unui fișier pe telefonul mobil și care vor avea aceeași valabilitate ca documentul în format fizic, potrivit unor surse din cadrul Ministerului de Interne de la Seul, citate de agenția Yonhap, potrivit Știripesurse.

Conform sursei citate, Ministerul a redactat deja un proiect de revizuire a Legii privind înregistrarea rezidenților pentru a permite emiterea acestor documente pentru telefon, în contextul în care în Coreea de Sud (unde banii fizici sunt deja foarte rar folosiți) se încearcă tot mai mult să se renunțe la portofele, au explicat aceleași surse.

Se așteaptă ca reforma cadrului legislativ să treacă fără probleme în Adunarea Națională (Parlamentul) și să fie posibilă începerea emiterii acestor documente electronice utilizabile de pe telefonul mobil începând cu luna iunie a anului viitor.