ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu trece o zi, că mai apare un artist care să demaște viclenia din spatele pandemiei. Dansatorul și coregraful Gigi Căciuleanu a intrat în direct prin Internet din Paris, joi, la Marius Tucă Show, și a spus că nu contestă prezența coronavirusului și nici măsurile de apărare instituite de guverne, însă că e de părere că în spatele răspândirii virusului se află intenția „unei tâmpiri organizate”, pentru că „cineva sau ceva a hotărât să ne omoare civilizația” iar acest experiment „e o păcăleală generală”. Subliniind că nu crede în teoria conspirației, artistul și-a rostit manifestul său în favoarea continuării a tot ceea ce ne face oameni: comunicarea, cântatul (contestat de autoritățile pandemice ca sursă de transmitere a virusului), spectacolele (imposibil de desfășurat în sălile închise). El consideră că tehnologia comunicațiilor digitale ne poate ajuta să trece peste  impasul izolîrii, dar pentru cât timp? 

„Vă vorbesc din orașul-lumină, dar nu este cazul. Suntem într-un oraș al întunericului și-ntr-o țară a întenebraților. Din păcate, tocmai astăzi probabil că ați auzit și știți, pentru că sunteți informați înainte de oricine, facem față mai multor viruși, nu unuia singur. Din păcate!

Cineva sau ceva a hotărât să ne omoare civilizația. Să ne omoare. Să ne omoare ca specie, să ne omoare ca oameni inteligenți, ca oameni care gândesc. Probabil că acest virus este fooarte prezent. Nu trebuie să ne fie teamă să ne apărăm de el. Trebuie pusă mască, trebuie să ne spălăm, să facem gargară cu iod, inhalații, orice, ca să scăpăm de el. Pentru că este doar un pretext al unei tâmpiri organizate. O simt cu toți porii. Ca om, ca artist, ca nebun, ca bufon, simt că-mi tremură clopoțeii-n cap. Vibrațiile sunt de o foate înaltă intensitate.

N-aș vrea să fiu în pielea doctorilor, în pielea autorităților în acest moment. Pentru că toți, cu toții suntem păcăliți, e o păcăleală generală. Acest virus este satanic, aș zice eu, nu este un complot, nu e teoria complotului. Nu, nu e un mic complot.

Cineva ne-a pus gând rău, hai s-o zicem pe șleau și pe românește. Tuturor, tuturor! M-am uitat ieri pe harta lumii. Este extraordinar că în Asia, unde oamenii sunt mult mai diciplinați, probabil, și au purtat... Eu am văzut în Paris ani de zile japonezi, chinezi, care umblau cu mască pe stradă, pentru că aveau mică gripă, o mică răceală, ca să nu-i contamineze pe ceilalți. Sunt mult mai disciplinati și probabil că din această cauză au putut pune capăt unei porcării universale care ni s-a aruncat pe cap ca o găleată de lături. Noi nu suntem ... eu sunt primul, nu pot să sufăr această botniță care mi se pune și cu care sunt obligat să umblu pe stradă, dar o pun. O pun pentru că știu că în primul rând trebuie să luptăm împotriva acestei maladii, acestui virus. Nu e singurul. O să ni se mai arunce în cap alte virusuri. Nu e pericolul cel mai mare. Tâmpenia, prostia, ignoranța, intoleranța! Suntem asmuțiți, prin acest virus, această maladie, această boală, care există și cu care trebuie să ne luptăm, suntem, pe undeva, ...

Romanii spuneau „Divide et impera”, divide și domină. Asta se întâmplă în acest moment. Nu știu, nu sunt nici medic, nu sunt nici savant, nu sunt nici filolog. Apropo de filologie, i-am trimis lui Marius Tucă prin e-mail, probabil că el cunoaște acele 10 metode de manipulare de massă pe care le-a scris Noam Chomsky acum câțiva ani, probabil în 2010. Sunt foarte adevărate. Este foarte interesant. Să fie ca un fel de mantră cu care să medităm cu toții! Și să nu ne lăsăm.

Arta ni se omoară. Oamenii din peșteri, de la începuturile civilizației, oamenii din peșteri desenau pe pereți, cântau și probabil dansau în jurul focului, focului pe care-l avea Libertate. Iar noi omorâm spectacolul, omorâm arta vie. Omorând arta vie, ne omorâm pe noi. Nu ne dăm seama de treaba asta. 

Este insinuant, mai pe-aici pe colo, nu! Poate că această carantină în care suntem băgați cu toții acuma în Franța este foarte bine-venită și să dea Domnul să funcționeze! A mai fost odată și parcă n-a funcționat, dar, în fine! Facem ceea ce ni se spune că trebuie să facem. 

Dar noi, ca artiști, cred trebuie să continuăm acest lucru. Dacă nu putem pe viu, nu știu, prin telepatie, prin tablete. Cum se spunea adineauri, acele acele tablete care erau blasfemate și aruncate la gunoi pentru că tinerii stăteau cu ochii pe ele, acuma suntem toți prizonierii acestor tablete dar și ne scapă, sunt niște ferestre, comunicăm între noi prin aceste ecrane. Cred că Dumnezeu, pe undeva, dacă a vrut să ne pedepsească, ne-a dat și o portiță de scăpare cu aceste porți și aceste ferestre deschise de comunicare între noi”, a declarat artistul Gigi Căciuleanu, joi, la Marius Tucă Show, potrivit unei filmări publicate de Ion Cristoiu pe canalul lui de YouTube.Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews