ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



„Demiterea Laurei Codruța Kovesi, dincolo de multele consecințe și dezvăluiri, mai înseamnă ceva. Se dă liber la Traian Băsescu”, scrie jurnalistul Cornel Nistorescu în editorialul din cotidianul.ro. Jurnalistul afirmă că, după plecarea lui Koveși de la DNA, cu un Coldea care nu mai poate da ordine prin SRI și cu un șef al SIE care nu are interesul să-l apere pe fostul președinte, unul din dosarele făcute pe numele lui Băsescu va lua drumul tribunalelor.

„Demiterea Laurei Codruța Kovesi, dincolo de multele consecințe și dezvăluiri, mai înseamnă ceva. Se dă liber la Traian Băsescu. Laura Codruța Kovesi nu mai este, Florian Coldea, așa profesor cum a fost improvizat, nu mai poate da ordine prin SRI, Eduard Hellvig nu prea are mari interese să lupte pentru marinar, iar Klaus Iohannis, indiferent cîtă imunitate i-o fi promis marinarului, nu are cu ce să o apere.

Va veni un procuror DNA care să se fi săturat de poantele de hahaleră ale fostului președinte, dosarul nu va putea fi oprit și, în cele din urmă, va ajunge la cîțiva judecători care nu mai pot fi nici vrăjiți, nici speriați. Probabil că pe un asemenea drum va merge unul dintre dosarele lui Traian Băsescu.

Că este vorba de acesta, pe care îl publicăm astăzi în Cotidianul, sau de altele, de terenul de la Nana (s-a discutat mai mult despre credit decît despre felul în care s-a constituit moșia), de afacerea cu energie electrică pentru ALRO, de recuperările lui Daniel Moldoveanu de la ANRP, despre afacerile de cărăuș și intermediar ale lui Dorin Cocoș sau despre altele încă neștiute, vom vedea. Dumnezeu mai ține evidența marilor învîrteli scornite de marinar. România în regimul Băsescu a fost un șir nebun de afaceri ale unui grup din preajma acestui aventurier ales de populație (?) în scaunul de președinte al României. Și tot Dumnezeu are grijă ca marile aventuri ale marinarului, atît de păguboase pentru țară, să nu rămînă nepedepsite.

Circulă și zvonul că oamenii puși de Traian Băsescu sunt încă destul de puternici și că îl apără. Dar la o bere sau la un dat cu părerea poți auzi ipoteze despre o plecare a lui Traian Băsescu spre Costa Rica. Dar nu neapărat pentru slăbiciunea sa blondă, ci pentru vecinătatea cu Panama, un paradis fiscal în care s-ar afla niște bani grei. Și acolo vor veni gestionarii fondurilor aflați în SUA, plus Elena Udrea, Alina Bica și cine mai știe cine amestecat în această plasă a afacerilor complicate.”

Citește editorialul integral în ziarul Cotidianul ediția digitală din 12 iulie.