„Simona este între puținele mari bucurii care ne mai vin din sportul românesc, sărăcit de investiții, de susținere și de încredere. Ea este singura care izbutește să ne mai dea o gură de oxigen și de speranță, într-o vreme în care din toate părțile suntem inundați de fiere și înjurături”, scrie Cornel Nistorescu în cel mai recent editorial din Cotidianul.

Jurnalistul mărturisește că nu urmărește fiecare meci al româncei, de teamă că ar putea să nu-i poarte noroc sau pentru că pur și simplu nu rezistă. Nistorescu remarcă însă un fapt care nu poate fi contestat de nimeni: „Într-o Românie cu o populație dezbinată, Simona Halep este un model care ne poate reprezenta pe toți. Și ne adună în jurul meciurilor sale. Și care, în partidele ei de urmărit cu inima în gît, ne unește ca pe niște adolescenți”.

„O mătușă din Ardeal locuiește singură și este bolnavă. Are o singură bucurie: Simona Halep. Dacă Simona cîștigă, mă sună fericită. Ai văzut? N-am văzut, dar am aflat! Cu rudele noastre care o vizitează vorbește tot despre Simona Halep. Fiecare veste bună despre Simona Halep îi ridică moralul. Parcă ea sau fiica ei ar fi cîștigat un mare premiu sau un mare concurs.

Avem o colegă de redacție. Îi arde pe politicieni mai tare decît pe cei pedepsiți la caznele Iadului. Doar pe Simona o admiră! Ați văzut ce face? Uneori văd, alteori nu. Nu rezist. Mai bine închid televizorul și deschid site-ul din cînd în cînd. Mi se pare că aș putea să nu-i port noroc.

Am un alt prieten care este de-a dreptul îndrăgostit de ea. Platonic, dar îndrăgostit. Mi-a spus că dacă ar fi mai tînăr ar cere-o de nevastă. Nu ți-e rușine?, i-am zis.

Simona Halep este printre foarte puținele success story, recunoscute de români. Nu de toți. Pe net, proletariatul digital are destui complexați care se cred creatorii unui „Microsoft de Urziceni". Și o înjură pentru că nu-i perfectă ca programele lor de handicapați moral.
Simona este între puținele mari bucurii care ne mai vin din sportul românesc, sărăcit de investiții, de susținere și de încredere. Ea este singura care izbutește să ne mai dea o gură de oxigen și de speranță, într-o vreme în care din toate părțile suntem inundați de fiere și înjurături.
Într-o Românie cu o populație dezbinată, Simona Halep este un model care ne poate reprezenta pe toți. Și ne adună în jurul meciurilor sale. Și care, în partidele ei de urmărit cu inima în gît, ne unește ca pe niște adolescenți. Mai zilele trecute, jucătoarea chineză Shuai Zhang, învinsă categoric de Simona Halep, avea să facă o declarație impresionantă. Am păstrat-o pentru că mi-a plăcut enorm. Drept pentru care o reproduce aici:

-”Îi urez Simonei să cîștige turneul deoarece este jucătoarea care îmi place cel mai mult. Îmi place nu doar pentru că joacă un tenis grozav, ci si pentru că este o persoană grozavă. Se vede în ochii ei ce persoană plăcută e! Când am învins-o pe doua ori a vorbit foarte frumos despre mine. În plus, ajută sportivele din România jucând la dublu alături de ele. Iar când este obosită si alte jucătoare s-ar retrage de la dublu, ea nu face niciodată asta. Tot timpul muncește din greu si le ajută pe jucătoarele din România. Este o eroină în România! A tras din greu să câștige Fed Cup si o respect enorm! Toate țările din lume au nevoie de o persoană ca ea”, a spus Shuai Zhang.

Noi o avem pe Simona Halep, și, dacă am avea puțină minte și conducători mai destoinici, am face orice pentru ca mult mai multe asemenea persoane să reprezinte România peste tot”, a scris Cornel Nistorescu.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews