ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Electoratul din România se află în fața unei înșelătorii politice, scrie jurnalistul Cornel Nistorescu în Cotidianul, arătând că „simulacrul de dezbatere încropit cu pompă de trupeții președintelui nu-i decît o înșelătorie nevinovată”. Sau, cum afirmă Nistorescu, o farsă a celor care visează să câștige turul doi al alegerilor cu 70%, menită mai mult să astupe gura lumii. 
 
Totodată, „dezbaterea de tip nechezol”, care urmează să fie servită pe tavă marți, așa cum a anunțat Iohhanis, nimic altceva decât o dezbatere cu el însuși, este „de aceeași factură cu democrația practicată de Iohannis și de ai săi, cam de aceeași factură fiind și „România normală" și statul de drept pe care l-a preluat ca pe o mașină de tocat. Evident, numai în folosul său”, susține jurnalistul. Nistorescu acuză și presa română, care își va trimite opt reprezentanți la șueta cu Iohannis, că se face„părtașă la un surogat de dezbatere”.

„Cît privește „mîrlăniile pesediștilor", este păcat că Adrian Năstase nu iese la rampă să ne spună în ce context a semnat protocolul cu Klaus Iohannis între PSD și FDGR și cum se explică faptul că, aproape simultan, a fost stipulat și mai apoi modificată legislația în domeniul restituirilor? Cînd au tras sforile ca succesiunea după Grupul Etnic German să fie posibilă (încă nu știu dacă operațiunea s-a produs și sub presiunile Angelei Merkel), PSD-ul nu făcea mîrlănii. În schimb, cînd s-a opintit să-i ia din mîini cîteva dintre instrumentele de putere cu care calcă în picioare societatatea, atunci comite mîrlănii”, scrie Cornel Nistorescu.

Citiți textul integral AICI.
 
Klaus Iohannis a anunțat, într-o conferință de presă susținută miercuri la sediul PNL, că marți va organiza o dezbatere cu politologi și formatori de opinie. El a reafirmat că nu va participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, deoarece aceasta „a fost parte activă a mârlăniilor pesediste și a sprijinit activ încercările de acaparare a Justiției”.
 
Ulterior, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a anunțat că va găzdui dezbaterea de marți a lui Klaus Iohannis cu politologii și formatorii de opinie, care va avea loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”.





.