ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Se impune resetarea statului”, a tunat, miercuri, în direct,  de la tribuna electorală instalată la Cotroceni președintele Klaus Iohannis, acuzând din nou PSD că a dus țara într-o direcție greșită. Pornind de la porunca lui Iohannis, pe care Cornel Nistorescu o consideră „un adevăr cumplit, ca o ultimă soluție pentru România”, jurnalistul scrie în Cotidianul că această resetare a statului ar trebui să se facă cu Iohannis cu tot. „Nemernicia lui Klaus Iohannis constă în faptul că acum invocă un proces de importanță istorică pentru care n-a făcut nimic. Este încîntat de formulare și atît. A cîrîit ce a mai cîrîit, între două drumuri la Sibiu sau pe la vizite prin străinătate, dar de pledat, de redactat și susținut un asemenea program, nici vorbă”, scrie Cornel Nistorescu. Trecând în revistă cam ce ar însemna pentru președintele României „resetarea statului” - de la  un nou mandat pentru Eduard Hellvig la SRI până la un „guvern al meu”, Nistorescu arată ce ar trebui să însemne de fapt lozinca ieșită de pe buzele președintelui.

„Resetarea statului român mai înseamnă îngroparea definitivă a tutor fărădelegilor, tunurilor și banilor scoși ilegal de la Buget în mandatele de pomină ale președintelui Băsescu. Și albirea tuturor bandiților din Partidul Democrat, care se ascund acum în PNL. Restarea României mai înseamnă și scoaterea țării de sub puterea exagerată și cheltuielile nebune ale Serviciilor secrete”, scrie jurnalistul. 

„Să ne înțelegem! Cine a îmbrăcat haina de culoarea sîngelui după Colectiv și ne-a dat pe mîna incompetenților și a impostorilor? Cine a alungat un guvern de intelligence condus de Victor Ponta și a numit altul plin de copii de milițieni și de securiști, cu Cioloș și cu Prună, care au jucat tontoroiul pe legi și acte normative? Nu cumva fățarnicul de azi care vrea „resetarea statului”
român, dar numai cu dînsul în frunte?
Credeți că Iohannis are un singur neuron dispus să înțeleagă că resetarea statului român nu se poate face decît fără dînsul și fără mulți alții de-ai săi și de-ai dușmanilor lui. Și că schimbarea României nu poate începe de la badea Gheorghe, ci numai de la Herr Klaus!
Probabil că dînsul n-a auzit proverbul românesc: ”Peștele de la cap se impute!”, conchide jurnalistul.

Cornel Nistorescu subliniază și faptul că în mintea lui Iohannis „nu încape ideea că resetarea statului român înseamnă chiar alungarea lui Klaus Iohannis și instalarea unui președinte capabil să fie un exemplu de onestitate, de patriotism, de susținător al valorilor românești și de portdrapel al mîndriei naționale”.

Textul integral poate fi citit AICI.