„Se impune resetarea statului”, a tunat, miercuri, în direct,  de la tribuna electorală instalată la Cotroceni președintele Klaus Iohannis, acuzând din nou PSD că a dus țara într-o direcție greșită. Pornind de la porunca lui Iohannis, pe care Cornel Nistorescu o consideră „un adevăr cumplit, ca o ultimă soluție pentru România”, jurnalistul scrie în Cotidianul că această resetare a statului ar trebui să se facă cu Iohannis cu tot. „Nemernicia lui Klaus Iohannis constă în faptul că acum invocă un proces de importanță istorică pentru care n-a făcut nimic. Este încîntat de formulare și atît. A cîrîit ce a mai cîrîit, între două drumuri la Sibiu sau pe la vizite prin străinătate, dar de pledat, de redactat și susținut un asemenea program, nici vorbă”, scrie Cornel Nistorescu. Trecând în revistă cam ce ar însemna pentru președintele României „resetarea statului” - de la  un nou mandat pentru Eduard Hellvig la SRI până la un „guvern al meu”, Nistorescu arată ce ar trebui să însemne de fapt lozinca ieșită de pe buzele președintelui.

„Resetarea statului român mai înseamnă îngroparea definitivă a tutor fărădelegilor, tunurilor și banilor scoși ilegal de la Buget în mandatele de pomină ale președintelui Băsescu. Și albirea tuturor bandiților din Partidul Democrat, care se ascund acum în PNL. Restarea României mai înseamnă și scoaterea țării de sub puterea exagerată și cheltuielile nebune ale Serviciilor secrete”, scrie jurnalistul. 

„Să ne înțelegem! Cine a îmbrăcat haina de culoarea sîngelui după Colectiv și ne-a dat pe mîna incompetenților și a impostorilor? Cine a alungat un guvern de intelligence condus de Victor Ponta și a numit altul plin de copii de milițieni și de securiști, cu Cioloș și cu Prună, care au jucat tontoroiul pe legi și acte normative? Nu cumva fățarnicul de azi care vrea „resetarea statului”
român, dar numai cu dînsul în frunte?
Credeți că Iohannis are un singur neuron dispus să înțeleagă că resetarea statului român nu se poate face decît fără dînsul și fără mulți alții de-ai săi și de-ai dușmanilor lui. Și că schimbarea României nu poate începe de la badea Gheorghe, ci numai de la Herr Klaus!
Probabil că dînsul n-a auzit proverbul românesc: ”Peștele de la cap se impute!”, conchide jurnalistul.

Cornel Nistorescu subliniază și faptul că în mintea lui Iohannis „nu încape ideea că resetarea statului român înseamnă chiar alungarea lui Klaus Iohannis și instalarea unui președinte capabil să fie un exemplu de onestitate, de patriotism, de susținător al valorilor românești și de portdrapel al mîndriei naționale”.

Textul integral poate fi citit AICI.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews