ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Ca unul care nu mai votez pentru proiectele sale nici dacă mă exilează în Germania, trebuie să vă spun că acest referendum, și toate demersurile concepute să-l treacă prin mașina de tocat luciditate, este un rahat politic grosolan”, scrie jurnalistul Cornel Nistorescu în editorialul din Cotidianul. Comentând modul în care vedete autohtone, unele reale, altele „de mucava”, într-un soi de „isterizare colectivă orchestrată de PRO TV” fac în aceste zile campanie pentru referendumul dorit de Iohannis, Cornel Nistorescu susține că mobilizarea PNL în privința participării la referendum a fost zero și asta pentru că „o grupare constituită special în serviciile secrete a orchestrat tot acest carnaval”.

„Ce am ascultat pe diverse frecvențe radio pe drumul spre Craiova și la întoarcere a fost un soi de isterizare publică orchestrată de PRO TV. Actori și actrițe, unii buni, alții, de mucava, cîntăreți castrați și personaje impecabile în profesiile lor se dădeau în stambă să cheme lumea la referendum ca la o operațiune de salvare a României. După disperarea cu care glăsuiau locuri comune ziceai că țara se scufundă și udă leoarcă va fi pescuită de un Dragnea mai periculos decît Stalin! De ce?

Că așa le șoptește lor centrul de mobilizare al serviciilor secrete! Mobilizarea PNL în privința participării la referendum a fost zero. Ca și a lui Klaus Iohannis! De ce?Pentru că referendumul acesta este atît de stupid și o atît de mare șarlatanie politică încît nici peneliștii, nici Iohannis nu au ce să îngaime în susținerea lui. O grupare constituită special în serviciile secrete a orchestrat tot acest carnaval și din două-trei locuri comune a făcut (fără ca ei să realizeze ce piesă joacă) din Marius Manole și din Mihai Călin niște apărători disperați ai umbrei de libelulă. Există un segment de popor român care paște orbește pe cîmpurile semantice din discursurile isterice lui CT Popescu și din cele tălîmbe ale lui Moise Guran. Și care segment soarbe cu ochii închiși tot ce ciripesc actrițele și fotbaliștii pe micul ecran”, scrie jurnalistul.

Articolul integral poate fi citit AICI.