ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cele șase luni de președinție rotativă a României la Consiliul UE s-au încheiat, mandatul fiind, așa cum au declarat oficiali de la Bruxelles, unul de succes. Dar, ca un obicei deja împământenit, obișnuiți să defăimeze românii, românii din așa numita  Inițiativă pentru Cultură Democratică Europeană au mitraliat președinția României numind-o „un eșec de imagine al guvernului și majorității parlamentare”. Jurnalistul Cornel Nistorescu scrie într-un editorial din Cotidianul despre acest atac furibund al ICDE, o asociație ”care a scos capul tot în urmă cu două-trei săptămâni”, la adresa României. ”Cea mai cumplită evaluare a președinției române a fost făcută chiar din România și a fost publicată de organul SRI. Merită parcurs întregul pasaj reprodus din organul belicoasei cucoane. Abia parcurgîndu-l veți vedea cu ce încăpățînare se lucrează la desconsiderarea României de o gașcă nebună care își imaginează că, luptînd aiuritor cu PSD-ALDE, apără țara și o ajută să se integreze în Europa”, scrie Cornel Nistorescu, amintind că ICDE este  alcătuită din Raluca Prună, Cristi Danileț,  Valentin Naumescu și „alte cîteva gălăgioase mediocrități”. 


„S-au încheiat cu brio cele șase luni de președinție a României la Consiliul Uniunii Europene și nu ne-am făcut de rîs. Nu ne-am ales cu mari avantaje, dar o brumă de imagine tot ne-am făcut. Cancelariile europene au văzut că în spatele unui președinte arogant și mălăieț, care se îndoia de țara lui, funcționează mecanismele statului român și ele nu sunt chiar atît de tembele după cum credem sau după cum vor unii funcționari europeni să le facă să pară că sunt.

Chiar și Klaus Iohannis, un constant detractor al opoziției și, uneori, conștient sau inconștient, și al României a fost în situația de a înghiți o broască rîioasă și de a-și linge scuipații (expresie românească pentru lașitățile unui om care ajunge să laude ce a înjurat și a disprețuit). Ba și europenii care erau sceptici ne-au transmis cîteva mesaje pozitive. E drept, au făcut-o pe adresa lui Klaus Iohannis (ca președinte), în ciuda faptului că nu are absolut nici un merit. Din politețe, liderii europeni pomenesc summitul de la Sibiu, un mare fîs din care Donald Tusk a reținut cele 10 principii pentru Europa. Summitul de la Sibiu n-a fost decît o tîrguială politică europeană ratată. Negocierile care au urmat și continuă o probează din plin”.
 
Citiți articolul integral AICI.