Cele șase luni de președinție rotativă a României la Consiliul UE s-au încheiat, mandatul fiind, așa cum au declarat oficiali de la Bruxelles, unul de succes. Dar, ca un obicei deja împământenit, obișnuiți să defăimeze românii, românii din așa numita  Inițiativă pentru Cultură Democratică Europeană au mitraliat președinția României numind-o „un eșec de imagine al guvernului și majorității parlamentare”. Jurnalistul Cornel Nistorescu scrie într-un editorial din Cotidianul despre acest atac furibund al ICDE, o asociație ”care a scos capul tot în urmă cu două-trei săptămâni”, la adresa României. ”Cea mai cumplită evaluare a președinției române a fost făcută chiar din România și a fost publicată de organul SRI. Merită parcurs întregul pasaj reprodus din organul belicoasei cucoane. Abia parcurgîndu-l veți vedea cu ce încăpățînare se lucrează la desconsiderarea României de o gașcă nebună care își imaginează că, luptînd aiuritor cu PSD-ALDE, apără țara și o ajută să se integreze în Europa”, scrie Cornel Nistorescu, amintind că ICDE este  alcătuită din Raluca Prună, Cristi Danileț,  Valentin Naumescu și „alte cîteva gălăgioase mediocrități”. 


„S-au încheiat cu brio cele șase luni de președinție a României la Consiliul Uniunii Europene și nu ne-am făcut de rîs. Nu ne-am ales cu mari avantaje, dar o brumă de imagine tot ne-am făcut. Cancelariile europene au văzut că în spatele unui președinte arogant și mălăieț, care se îndoia de țara lui, funcționează mecanismele statului român și ele nu sunt chiar atît de tembele după cum credem sau după cum vor unii funcționari europeni să le facă să pară că sunt.

Chiar și Klaus Iohannis, un constant detractor al opoziției și, uneori, conștient sau inconștient, și al României a fost în situația de a înghiți o broască rîioasă și de a-și linge scuipații (expresie românească pentru lașitățile unui om care ajunge să laude ce a înjurat și a disprețuit). Ba și europenii care erau sceptici ne-au transmis cîteva mesaje pozitive. E drept, au făcut-o pe adresa lui Klaus Iohannis (ca președinte), în ciuda faptului că nu are absolut nici un merit. Din politețe, liderii europeni pomenesc summitul de la Sibiu, un mare fîs din care Donald Tusk a reținut cele 10 principii pentru Europa. Summitul de la Sibiu n-a fost decît o tîrguială politică europeană ratată. Negocierile care au urmat și continuă o probează din plin”.
 
Citiți articolul integral AICI.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews