ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Un obsedat din Caracal și unul din Olanda par a fi fost montați în România ca să dinamiteze campania electorală din țara urzicilor și a ambroziei și să îi trezească pe români”, scrie Cornel Nistorescu în editorialul din Cotidianul comentând cazul crimei din Dâmbovița. Și modul oarecum ciudat în care acesta a culminat, prin anunțul venit de la vârful poliției române privind sinuciderea olandezului pedofil. Nistorescu arată la fel de suspect este faptul că primii care s-au grăbit să vânture informația-bombă din Țara lalelelor, aici, pe malurile Dâmboviței, au fost cei din presa  #Rezist.  Nistorescu subliniază însă că, „și așa, cu toată sinuciderea lui, atît de fulgerător, petrecută și transmisă și de mass-media militantă din România, s-ar putea ca bărbatul din Țara Lalalelor, copleșit de obsesii sexuale, să fi pus benzină pe situația din Țara Mioriței”. 

„Olandezul suspectat că a ucis-o pe fetița de 11 ani din Dâmbovița s-a sinucis. Suspectul a fost copleșit de remușcări, și-a pus capăt zilelor în stil fuga-fuga, ca nu cumva să mai creeze vreo problemă, pe lîngă tragedia lăsată în urma sa. Anunțul a venit de la seful Poliției Române, domnul Liviu Vasilescu (oferit postului de televiziune Realitatea TV). Iar șeful Poliției l-a primit de la autoritățile olandeze. Vestea a fost pusă imediat în fruntea știrilor de mai toată presa #Rezist, între care se află și Ziare.com și G4Media. Sunt convins că olandezii au căutat cu disperare un canal de știri din Romania căruia să-i ofere acest breaking news, ca nu cumva poporul român să se înfurie sau ca nu cumva să se nască un nou val de indignare după cel stîrnit de nenorocirea de la Caracal. Și furia poporului român să le încurce afacerile cu lalele și vase maritime. Și cam din aceleași rațiuni, analiștii și colaboratorii SRI au găsit ca potrivită vînturarea acestei știri bombă, aparent sincronizată cu creșterea furiei mediatice și populare la adresa instiutuțiilor statului.

Citiți textul integral AICI.