ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miturile campaniei electorale încep să cadă, unul câte unul, noul guvern liberal instalat la Palatul Victoria punând pe liber rubedeniile, pilele și amantele pesediștilor. Dar nu pentru a fac loc celor mai competenți oameni din diverse domenii, scrie jurnalistul Cornel Nistorescu în Cotidianul. Într-o analiză asupra „improvizațiilor guvernului liberal”, într-o Românie „a luptei oarbe pentru funcții și pentru privilegii”, Nistorescu arată cine sunt cei pe care noul guvern i-a cocoțat în posturi-cheie în diverse instituții.
 
De la „Sebastian Burduja, cel care mobiliza la greu diasporenii prin Anglia pentru protestul din 10 august 2018”, care  „s-a ales cu un loc într-unul dintre cele mai bănoase consilii de administrație” până la „apariția comică și suspectă a lui Ion Ștefan la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației”, care, spune jurnalistul, este tot una cu numirea Elenei Udrea cam în același loc. La fel se poate spune și despre parașutarea lui Gheorghe Seculici ca viceprim-ministru în guvern. „Ca să-l înlocuiască pe alt crai al politicii PD, Adriean Videanu”.


Nistorescu mai remarcă un lucru: „Pe neașteptate, Guvernul Orban și-a îndreptat privirile spre Sibiu. Oare cum de a descoperit acest bazin necunoscut de profesioniști? A adus de acolo un ministru pentru Sănătate. Ludovic Orban știe Sibiul ca Iohannis Buenos Aires-ul! La mijloc trebuie să fie șefa organizației PNL de Sibiu, Raluca Turcan, marea simpatie a președintelui Iohannis. Dacă nu chiar doctorul Paul-Jurgen Poor, președintele FDGR!”

Jurnalistul se concentrează pe cazul medicului Victor Costache, numit ministru al Sănătății, despre care spune că „practică ilegal pe teritoriul României sepcialitatea chirurgie cardiovasculară. Probabil că de aceea o face numai în privat”.

„Lovitură mare a dat guvernul Orban și gașca politicienilor de la Sibiu numind în funcția de ministru un medic care poate fi acuzat de fals și uz de fals și care, cel puțin formal practică prin abuz chirurgia cardio-vasculară! Și pentru că liberlii tac iar doctorii se tem, nu ne rămîne decît să-l acuzăm noi.
Dar dacă generalii de la STS sunt de la Sibiu, dacă tot sistemul public de sănătate din România a fost dat pe mîna unor oameni din privat (unde au prestat cum au prestat), ce pretenții să mai avem de la premierul care și-a adus și el un prieten bun pe postul de secretar general adjunct al guvernului? Doar n-o să-și aducă un dușman de moarte din PSD care să-i păzească hîrtiile!?”, conchide Nistorescu.

Articolul integral poate fi citit AICI.