ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reputatul scriitor, publicist și analist de politică externă Corneliu Vlad se alătură echipei ActiveNews, la rubrica de OPINII, alături de Valerian Stan, Kardeniris Isidoros, Magda Ursache, Maria Stanciu, Virgiliu Gheorghe, Florin Palas, Eduard Dumitrache, Petru Romoșan, Corneliu Berari, Ștefan Secăreanu, Cornelius Florin, Victor Roncea, medicii Vasile Astărăstoae și Răzvan Constantinescu, preoții Alin-Cristian Preotu și Călin Sămărghițan. Îi mulțumim!
 
Corneliu Vlad, nume de referință în publicistica românească, cel care a conturat printre alte nume mari ale presei românești perioada de aur de la România Liberă, ale cărui texte publicate în revista ”Lumea” erau citite pe nerăsuflate, este considerat azi vocea cea mai argumentată a publicisticii de analiză a politicii externe dar nu numai. Textul pe care jurnalistul l-a ales ca editorial se regăsește în cartea „Cavalerii noilor Apocalipse. Nu va fie frică!”, publicat la Editura UZPR, și lansat chiar în această vară. 

„Imaginarul nostru ajunge de la un moment dat să cocheteze cu o anume „dorință de catastrofe”, începe să se complacă în această stare de spirit masochistă. În zorii „culturii fricii”, opinia publică era în mare parte neîncrezătoare în proiecțiile catastrofiste ale experților și sceptică față de măsurile de stăvilire a relelor de tot felul avansate de către autoritățile naționale și „înțelepții” din ONG-uri și respectabilele instituții internaționale având în vârf ONU. Dar în fața răului, au spus și spun acești „salvatori”, nu poți rămâne pasiv, nu-l poți trata doar persiflându-l, trebuie să fii cetățean responsabil al țării și al planetei, să iei de bun ce-ți spun cei ce știu mai bine ca tine, să gândești „politic corect” și să te supui – ori să procedezi – așa cum se cuvine”, scrie Corneliu Vlad în textul pe care îl puteți citi la secțiunea  OPINII.