ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Vreți să intrați în spitele, să vă vedeți rudele? Nu aveți voie dar televiziunile DA. ProTV trece de scenariul filmat - difuzat și ajunge la stadiul în care plătește bani către Facebook pentru ca postarea lor să fie afișată unui număr mai mare de utilizatori.
 
Nu este de ajuns că doar au postat reportajul, ci vor ca postarea lor să fie afișată cu orice preț. Adică nu contează că dacă nu te uiți la ProTv sau nu ai televizor, "noi vrem să vezi știrea cu orice preț". Este prima știre pe care o văd promovată pe Facebook. Când a fost vorba de știrile în care se menționau de donații pentru construirea unui spital, nu am mai văzut promovări plătite pe Facebook. Oare banii dați către Facebook, sunt din banii Guvernului pentru campania co/ID?

Spitalele au devenit platouri de filmare!

Să fim serioși, în loc să se perinde pe acolo toate televiziunile, nu mai bine se limitau la o singură televiziune. Băi nene, vine postul național de televiziune, filmează ce filmează, iar restul luați filmările de la ei cu menționarea sursei. Dacă tot vor unii să arate ce este prin spitale. Dar să stai să primești mai multe televiziuni, înseamnă că deja acolo a fost desemnat "loc pentru filmat" sau cum mai sunt prin platourile de filmare "Hospital Stage".

Revin cu aceleași întrebări:

Cât timp au avut la dispoziție astfel încât operatorul să filmeze detaliile (aparatul, perfuzia, ecusonul medicilor, holurile spitalului etc)?

Când vreo rudă vrea să vorbească cu un medic despre starea unui pacient, de multe ori se răspunde "nu am timp". Cât timp au avut acești medici și asistente, astfel încât să numere pacienții împreună cu reporterul, să dea informații despre ceea ce fac ei acolo, unde se duc, unde trebuie să meargă și așa mai departe? Vă spun și sunt sigur că și voi treceți prin asta, când sunt foarte ocupat la locul de muncă, nu am timp nici de mers la toaletă dar să mai stau să îi zic reporterului "Acum mă duc în cutare loc, să fac cutare lucru. " - și încep să povestesc cu lux de amănunte

Dacă vreau și eu să filmez prin spitale, obțin aprobare? Cel mai probabil că nu. De ce? Aș putea pune câteva întrebări incomode. Prima ar fi "Câți imunizați avem aici?"

 De ce reporterii au voie în spitale ca să filmeze, în timp ce rudele celor internați stau pe la porțile spitalelor?
 
Când anumite fețe bisericești au vizitat bolnavi prin spitale, am văzut comentarii " A mers episcopul la patul bolnavului ca să își facă imagine. Lăsați bolnavii să își vadă de boală". Acum întreb și eu: dacă pacienții din spitale abia respiră, tu te duci la el să îl întrebi "de ce nu v-ați imunizat" sau "Cum vă simțiți?" . Fețele bisericești măcar merg la capul bolnavilor să se roage pentru ei. Voi ce faceți util pentru pacienți?

Voi mai repeta aceste întrebări ori de câte ori va fi nevoie.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews