ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!Potrivit datelor de la Institutul Național de Statistică, în primele opt luni ale anului au murit mai puține persoane decât anul trecut. Din luna martie și până în prezent cele mai multe decese au fost din cauza tumorilor și a bolilor respiratorii.
 
 Potrivit datelor transmise de INS, la solicitarea Hotnews, în primele opt luni ale anului 2020 au murit 176362 de persoane, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019 când numărul deceselor era de 176745. 
 

Pe cauze de deces (codificarea cauzelor de deces s-a facut conform Clasificării Internaționale a Maladiilor - Revizia a X-a OMS - ICD 10), datele arată ca mai jos:

Mai jos aveți diferența dintre numărul deceselor din perioada martie- august 2020 față de 2019 pentru câteva cauze de deces. Barele din dreapta arată cu cât mai multe decese s-au înregistrat în acest an față de 2019 în fiecare lună, pe cauze de deces. Barele din dreapta arată că decesele din martie-august 2019 au fost mai numeroase.
 
Sursa datelor: INS, Statistica demografică.

* Sunt incluși decedații care aveau domiciliul sau reședința obișnuită în România.
* Datele se referă la decesele inregistrate in perioada ianuarie-august 2020. * În luna ianuarie 2020 sunt incluse si decese produse in anul 2019 si inregistrate la Oficiile de stare civila in luna ianuarie 2020.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews