ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O emisiune difuzată de Televiziunea Română timp de un deceniu în anii 70 este lansată din nou în contextul suspendării cursurilor din cauza epidemiei de Covid-19 și a nevoii elevilor, mai ales a celor din anii terminali, de a-și continua educația la distanță. „Teleșcoala” va fi difuzată pe TVR 2 începând de luni, 16 martie, de la ora 9 dimineața, potrivit Edupedu.ro

Prima ediție din noul format va fi alcătuită din două lecții pentru clasa a VIII-a, iar a doua ediție, difuzată în aceeași zi, va prezenta două lecții pentru clasa a XII-a. Emisiunea „Teleșcoala”, produsă de Camelia Boștină, va fi transmisă de luni până vineri, pe TVR 2. Este o colaborare a Televiziunii Române cu Ministerul Educației și Cercetării, care pune la dispoziție tematica, ordinea lecțiilor și profesorii care vor susține cursurile. 

„Teleșcoala” pentru clasa a XII-a are două lecții săptămânale de română și matematică și câte o lecție pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie și geografie. Lecțiile se vor ține până în luna iunie, în preajma desfășurării examenelor de final de ciclu școlar. 

Programul săptămânal este următorul: 

Lecția 1, ora 09:00 – Teleșcoala – Clasa a VIII-a – Limba și literatura română;

Lecția 2, ora 09:30 – Teleșcoala – Clasa a VIII-a – Matematică;

Lecțiile de dimineață sunt difuzate luni, marți, miercuri, joi și vineri pentru elevii de gimnaziu, pentru pregătirea Evaluării Naționale.

Lecția 3, ora 15:00 – Teleșcoală – Clasa a XII-a – Limba și Literatura română;

Lecția 4, ora 15:30 – Teleșcoală – Clasa a XII-a – Matematică;

Lecțiile de după-amiază sunt difuzate luni, marți, miercuri, joi și vineri pentru elevii de liceu, pentru pregătirea Bacalaureatului.

Cursurile vor fi disponibile pentru consultare în timp real sau în reluare pe canalul Youtube al TVR, online pe TVR+ și pe www.tvr.ro.