Fostul ministru francez al Justiției, Rachida Dati, ar fi primit 600.000 de euro de la Renault-Nissan pe când era eurodeputat, fiind remunerată prin filiala de la Amsterdam pentru serviciile sale de avocat, scrie L'Express.

Auditul independent efectuat în comun timp de mai multe zile de către Renault și Nissan privind funcționarea și utilizare fondurilor filialei sale RNBV, care să supravegheze Alianța cu sediul în Olanda, ar putea să aducă multe surprize, informează Agerpres.

Astfel, eurodeputata Rachida Dati a fost remunerată din această „cutie neagră” între noiembrie 2009, adică la patru luni după plecarea din Guvernul lui François Fillon, prim-ministru în mandatul lui Nicolas Sarkozy, și februarie 2013, conform informațiilor dezvăluite de Bloomberg.

O activitate nu de consultant, ci de avocat, a precizat Olivier Pardo, avocatul fostului ministru. Secretul profesional al avocatului nu permite ca aceasta din urmă să fie obligată să facă publice numele clienților săi. În calitate de avocat, Dati nu trebuie să justifice cum este plătită pentru sfaturile sale către clienți.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.