ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi reprezentanți ai unor companii ucrainene care lucrează cu Ministerul ucrainean al Apărării sunt cercetați pentru deturnarea a aproape 120 de milioane de UAH (3,23 milioane de dolari). „Sub pretextul aprovizionării cu alimente a unităților militare, infractorii au transferat o parte din fonduri în contul bancar al unei companii pe care o controlau. Suma totală a fondurilor furate este de peste 120 de milioane UAH", a anunțat, vineri, Poliția Națională din Ucraina într-un comunicat, scrie Mediafax, citat de ȘtiriPeSurse.

Șefii celor două companii au încheiat un acord cu Ministerul Apărării pentru a furniza hrană pentru personalul și animalele din unitățile militare și din instituțiile militare de învățământ ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Cu toate acestea, „infractorii au transferat o parte din veniturile obținute în contul bancar al companiei implicate în activitatea infracțională", a precizat Poliția Națională a Ucrainei.

Inculpații riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 12 ani și confiscarea bunurilor, a adăugat poliția. Dezvăluirile au loc în timp ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski și guvernul ucrainean lucrează la „noi reforme care vor face țara mai umană, mai transparentă și mai eficientă".
 
Amintim faptul că tocmai cu o zi în urmă a la iveală, potrivit acelorași surse, „furăciunea” din patul fostului ministru al Apărării din Ucraina, pe care o redăm mai jos: 
 
 „Fostul ministru adjunct al Apărării al Ucrainei a ascuns 1 milion de dolari într-o canapea. Videoclipul arată percheziția în care aproape un milion de dolari erau ascunși în canapeaua fostului adjunct al ministrului ucrainean al Apărării, Oleksandr Myronyuk, inculpat în ancheta Ministerului Apărării privind frauda în achiziții. (Ukrainska Pravda). Mironyuk ar fi furnizat instanței un "document" în care afirmă că banii din canapea nu erau chiar ai lui, ci i-au fost împrumutați de o doamnă în vârstă de 86 de ani, din Harkov , pe numele ei de buletin: Eleonora Duminsh.După proces, instanța ia returnat lui Mironyuk milionul de dolari confiscat. Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea așa”, Scrie Alexandra Roșeanu pe Facebook.