ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O situație neverosimilă se produce în Ucraina pe frontul de la Vovchansk.
 
Denys Yaroslavskyi, șeful unității de elită din armata Ucrainei, arată faptul că pe linia frontului de la Vovchansk, terenul nu a fost minat, iar armamentul lipsește cu desăvârșire, asta deși banii s-au alocat și ar fi trebuit să existe. Ucraina a primit ajutoare de miliarde de euro din partea SUA și a țărilor din Europa, dar se pare că fenomenul corupției nu poate fi stins nici măcar de amenințarea războiului, relatează BBC, citat de Știripesurse.

În aceste condiții, Yaroslavskyi susține că, fie este vorba despre corupție, iar banii pentru armament au fost furați, fie este vorba despre o trădare de proporții.

„Nu a existat o primă linie de apărare. Noi am văzut-o. Rușii au intrat pur și simplu. Au intrat pur și simplu, fără să existe niciun câmp minat", spune el.

El arată o înregistrare video de la o dronă filmată cu câteva zile în urmă, în care se văd mici coloane de trupe rusești care trec pur și simplu granița, fără să întâmpine nicio rezistență.

Yaroslavskyi susține că, în acte, s-au alocat sume uriașe pentru a construi o linie de apărare, dar în momentul în care rușii au ajuns la fața locului, minele și armamentul lipseau cu desăvârșire.

„Fie a fost un act de neglijență, fie de corupție. Nu a fost un eșec. A fost o trădare”.

Se știa că rușii vor pătrunde pe la Vovchansk
Toată lumea știa că această incursiune avea să se întâmple. Atât serviciile secrete ucrainene, cât și cele occidentale știau că Rusia își constituise forțe peste graniță - estimându-se că aceasta a adunat până la 30.000 de soldați.

De asemenea, președintele Vladimir Putin își declarase public obiectivul de a crea o zonă tampon în interiorul regiunii Harkov pentru a proteja teritoriul rusesc de loviturile de artilerie ucrainene.