ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coșmarul familiei Furdui pare să se apropie de final. De aproape doi ani părinții și cei 7 copii Furdui au fost despărțiți de autoritățile de protecție a copilului din Germania – Jugendamt – în mod nejustificat și cu încălcarea celor mai elementare norme și drepturi internaționale, așa cum a reieșit din investigația Tribunei Românești în acest caz, transmite www.tribuna.us, preluat de Romanian Global News, citat de Rgnpress.

Așa cum se anunța la începutul lunii decembrie 2022, Ruben și Albert Furdui urmează să revină definitiv acasă pe 27 ianuarie 2023. Cei doi băieți ai familiei Furdui au fost mutați din Walsrode anul trecut ca pedeapsă pentru că obișnuiau să fugă de la școală sau de la cămin acasă, la părinții lor, pentru câteva ore. Din relatările celor apropiați cazului, Ruben și Albert străbăteau distanțe de câțiva km doar pentru a putea trece prin fața casei părintești sau, când era posibil, să petreacă doar câteva minute în interior.

Jugendamt Heidekreis i-a mutat la zeci de km de părinți și de restul fraților. De luni bune Ruben și Alert stăteau cu bagajele la ușa căminului în speranța că vor fi lăsați să meargă acasă definitiv, lucru care nu s-a întâmplat, în schimb vizitele cu restul familiei fiind tot mai rare și scurte. Pe parcursul ultimilor luni, David, fiul cel mare al familiei, a fugit în România, fiind terorizat de acțiunile Jugendamt împotriva lui, dar mai ales a fraților lui.

Estera, Naomi și Natalia au revenit acasă în cursul anului 2022, în timp ce micuța Lea își poate vedea acum mai des părinții și frații, de două ori pe săptămână – după luni de zile în care a fost ținută cât mai departe de familie.
Întrebarea rămâne, totuși: cine va plăti pentru aceste abuzuri și traume pe care copiii și părinții Furdui le-au trăit din cauza acțiunilor abuzive din Walsrode și Heidekreis?

Managerul Heidekreis, Jens Grote, politicianul care are în subordine Jugendamt, refuză să discute cu Tribuna Românească în persoană, într-un interviu în Germania, deși i-am trimis solicitări în această direcție. Drama familiei Furdui a început în aprilie 2021, când Jugendamt a intervenit și a luat toți cei 7 copii ai familiei, invocând abuzuri ale părinților – în lipsa unei anchete sociale cuprinzătoare și cu încălcarea legilor germane și internaționale în domeniul protecției copilului, așa cum a reieșit și din investigația Tribunei Românești.
 
 

TOATE ARTICOLELE DESPRE CAZUL FURDUI POT FI CITITE AICI: https://tribuna.us/?s=furdui