ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marius Tucă l-a intervievat în emisiunea sa pe candidatul suveranist independent la prezidențiale, Cozmin Gușă, de azi susținut la nivel oficial de către republicanul Donald Trump în candidatura sa, întrebându-l despre viziunea sa asupra relației României cu SUA.

„Primul obiectiv este pacea! Din fericire, Trump îl îmbrățișează și nu l-am auzit să vorbească altfel decât de pace în Ucraina, pace pe care el s-a angajat (poate s-a hazardat sau nu) să spună că o va rezolva în 24 de ore. Rămâne și treaba cu contribuția la NATO prin cumpărarea de armament, dar nu la acest nivel de jecmăneală. Donald Trump poate să înțeleagă că SUA trebuie să apere frontul NATO, dar poate să apere frontul NATO și cu niște joint venture-uri, cu niște întreprinderi mixte româno-americane, chiar de armament, construite chiar pe teritoriul României, unde să dăm și locuri de muncă și unde să putem să și vindem altora, nu doar să plătim de 7-9 ori prețul pe echipament militar. Noi suntem practic cei mai umiliți”, a declarat Cosmin Gușă, potrivit Solid News.
 

„Dacă e nevoie de un parteneriat, sunt convins că o să lupt bine într-o discuție cu Donald Trump, exact pe aliniamentele lui de gândire, pentru ca să devenim un partener din acest punct de vedere, militar, dar partener și nu servitor sau servant dintr-o colonie îndepărtată. Cred că mai am un avantaj pe care l-aș pune pe masă: această scrisoare, în afară de faptul că îmi creează un avantaj (recunosc, mulțumesc, sunt onorat), ne pune cumva pe hartă. Faptul că a făcut o opțiune pentru mine la susținere viitorul posibil președinte al SUA, fostul președinte al SUA, ne-a pus pe o hartă regională. Deocamdată, în SUA, la Moscova sau la Beijing se vorbește doar despre Viktor Orban și din când în când despre Vucic. Hai să încercăm să se vorbească și despre noi, nu numai în batjocură. Și cred că scrisoarea asta a lui Donald Trump (care probabil o fi ajuns deja la cei pe care i-am menționat de pe alte meridiane) e de natură să ne rezolve și aceste probleme”, a conchis Cosmin Gușă.
 
Scrisoarea de susținere din partea lui Donald Trump pentru Cozmin Gușă, candidat independent la președinția României
 
„Stimate Domnule Gușă,

Sper că această scrisoare vă găsește sănătos și cu un moral ridicat. Cu mare plăcere vă transmit cele mai sincere felicitări pentru candidatura dumneavoastră la președinția României. Dedicarea dumneavoastră față de serviciul public și viziunea pentru viitorul acestei mari națiuni sunt cu adevărat demne de laudă.

În calitate de fost Președinte al Statelor Unite, sunt conștient de marea responsabilitate și onoare care vin odată cu guvernarea unei țări. Sunt profund impresionat de devotamentul dumneavoastră în promovarea schimbării constructive și preocuparea dumneavoastră pentru bunăstarea poporului român.

România deține un rol strategic și crucial în Europa de Est și Balcani. Locația geografică a țării dumneavoastră, combinată cu angajamentul ferm față de valorile democratice și stabilitatea regională, o fac un partener indispensabil în asigurarea păcii și prosperității în regiune. Statele Unite au recunoscut întotdeauna importanța României ca aliat cheie, iar relația noastră de lungă durată este o dovadă a valorilor noastre comune și a intereselor reciproce.

Vă transmit cele mai bune urări pentru alegerile care urmează. Fie ca dumneavoastră să aveți succes în eforturile depuse și ca poporul român să fie ghidat de înțelepciune și unitate în alegerea viitorului lui lider. Aștept cu nerăbdare posibilitatea de a colabora pentru a consolida prietenia durabilă dintre națiunile noastre mari.

Aștept cu nerăbdare să vă întâlnesc în curând și să întărim colaborarea noastră.

Cu respect,
Președintele Donald J. Trump”