Adversarii Referendumului pentru Căsătorie aruncă în joc toate arsenalul pentru a denigra inițiativa cetățenească. Apelurile la boicot sau  văicărelile propagandei despre costurile uriașe ale organizării 
 
Referendumului se multiplică exponențial, în speranța că astfel românii vor fi convinși să stea acasă pe 6 și 7 octombrie. Un exemplu al modului în care funcționează propaganda anti Referendum poate fi remarcat într-un mini-interviu pe care cei de la Libertatea l-au realizat pe holurile Parlamentului. 
 
Întrebarea tendențiosă a jurnalistului de la Libertatea „Ați văzut cât costă acest Referendum” a primit un răspuns pe măsură din partea deputatului PSD, medicul Nicolae Bacalbașa. „Păi anticorpii costă. Este vorba încă o dată de apărarea statului român și a poporului român de niște arhitecți ai distrugerii”. 
Insistent, ziaristul continuă: „Merită această sumă, 40 de milioane de euro ca să apărăm...? „Poate că o să merite vreodată să punem și mâna pe arme, dacă România asta va fi agresată și în alt mod”, a sunat replica dezarmantă a deputatului social-democrat. 

Și pentru că ziaristul nu se lasă până nu află dacă banii respectivi nu era mai bine ca acei bani să fie investiți în sănătate, adică în spitale, Bacalbașa explică: „Păi banii sunt investiți în sanatatea profundă a nației, pentru că Familia înseamnă sănătatea profundă a nației. Degeaba faci spitale dacă distrugi o țară!”


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews