ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul intenționează să impună cote obligatorii de refugiați pentru primării prin modificarea legislației. Cel puțin așa prevede un document obținut de profit.ro, conform căruia autoritățile locale vor fi obligate să le asigure refugiaților o locuință socială în aceleași condiții ca și cetățenilor români. 

 În cazul în care aceștia nu vor primi o locuință socială, persoana refugiată ar avea, conform documentului citat, posibilitatea de a închiria o locuință urmând a primi de la stat până la 50% din valoarea chiriei. Însă doar pentru un an, prevede documentul guvernamental.   Concret, Executivul intenționează să modifice normele metodologice de aplicare a Ordonanței de Guvern numărul 44/2004, privind integrarea socială a străinilor care au dobândit protecție internațională sau un drept de ședere în România, în scopul sprijinirii accesului străinilor. Aceștia ar trebui să aibă acces, pe lângă locuințe sociale, și la servicii de asistență socială și medicală dar și la sistemul educațional.