Guvernul intenționează să impună cote obligatorii de refugiați pentru primării prin modificarea legislației. Cel puțin așa prevede un document obținut de profit.ro, conform căruia autoritățile locale vor fi obligate să le asigure refugiaților o locuință socială în aceleași condiții ca și cetățenilor români. 

 În cazul în care aceștia nu vor primi o locuință socială, persoana refugiată ar avea, conform documentului citat, posibilitatea de a închiria o locuință urmând a primi de la stat până la 50% din valoarea chiriei. Însă doar pentru un an, prevede documentul guvernamental.   Concret, Executivul intenționează să modifice normele metodologice de aplicare a Ordonanței de Guvern numărul 44/2004, privind integrarea socială a străinilor care au dobândit protecție internațională sau un drept de ședere în România, în scopul sprijinirii accesului străinilor. Aceștia ar trebui să aibă acces, pe lângă locuințe sociale, și la servicii de asistență socială și medicală dar și la sistemul educațional.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews