ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scandalul privind alegerile prezidențiale din 2009 riscă să fie umbrit de unul pe cale să izbucnească în aceste zile, scrie cotidianul.ro. Jurnalistul Ion Spânu susține că de această dată este vorba de  implicarea Fundației „Open Society Foundation”, patronată de George Soros, în scrutinul din anul 2014, iar la baza lui ar sta  un document care a apărut încă de anul trecut în spațiul public, care a fost ignorat pînă acum. 


În SUA se vorbește din ce în ce mai mult despre implicarea rușilor în campania electorală pentru Președinția Americii. În România, implicarea lui George Soros în campaniile electorale a început să fie considerată o normalitate. Dacă tot avem o Comisie parlamentară care anchetează alegerile prezidențiale din 2009, de ce nu și-ar extinde ea curiozitatea și pentru alegerile din 2014?, se întreabă, retoric, jurnalistul.

„Exact acum un an, mai exact în 15 august 2016, site-ul „stiripesurse.ro”, sub semnătura Denisei Miron, a publicat articolul „LISTA misterioasă cu ONG-urile finanțate de Soros pentru 'manipularea alegerilor'/ Cine este sursa”, care făcea trimitere la o listă difuzată și comentată în SUA, care avea antetul „Open Society Foundations” și titlul „Open Society Initiative for Europe (OSIFE). List of EUROPEAN ELECTIONS 2014. PROJECTS”.

Inițial, lista a apărut pe celebrul de-acum „DC Leaks”, site apărut în timpul campaniei pentru prezidențialele din SUA, iar datele provin de la „Open Society Foundations”, cum spun cei de la „USA Newsflash”, sau de la hackerii ruși, cum spun cei de la „Bloomberg TV” (https://www.bloomberg.com/news/articles/2016-08-11/russian-hackers-of-dnc-said-to-scoop-up-secrets-from-nato-soros).

CINE SÎNT BENEFICIARII FINANȚĂRILOR LUI SOROS PENTRU ALEGERILE DIN 2014 DIN ROMÂNIA?

Lista are 21 de pagini și cuprinde zeci de organizații din diferite țări din Europa care au primit finanțări în cadrul acestui proiect al lui George Soros în anul electoral 2014. Iată cum arată „capul” listei:

Deci este vorba despre un proiect pilot al „Open Society Foundations”, privind monitorizarea alegerilor din 2014 în Europa, inclusiv cele pentru Parlamentul European, în care unul dintre obiective este mobilizarea alegătorilor pentru participarea la înfăptuirea „democrației transnaționale”.

Pe această listă găsim și trei destinatari din România, aparținînd unor ONG-uri cunoscute ca făcînd parte din armata de asociații finanțate de George Soros încă de la înființare:

- OVIDIU VOICU, din partea „Fundației pentru o societate deschisă”, cu suma de 91.500 dolari

- VICTORIA COJOCARIU, din partea „Fundației pentru o societate deschisă”, cu suma de 41.250 dolari

- CRISTINEL BUZATU, din partea „APADOR-CH”, cu suma de 17.057 dolari:

După cum se vede, primii doi, Ovidiu Voicu și Victoria Cojocariu, fac parte din „Fundația pentru o societate deschisă”, despre care chiar pe formularul de mai sus aflăm: „Foundation for an Open Society (formerly Soros Foundation Roamnia)”, adică „Fundația pentru o societate deschisă (anterior Fundația Soros România)”!”, scrie jurnalistul Ion Spanu.

Articolul integral poate fi citit AICI.