ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consultantul politic Cozmin Gușă a scris marți pe Facebook că deține informații pe surse conform cărora ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, și Lucian Isar, reprezentantul României la BERD, ar pune la cale vânzarea CEC, o bancă cu proprietar român, către mai mulți acționari străini, dintre care primul ar urma să fie BERD.  

„Cuplul Catu si Isar / Pun pe jar mediul bancar!

"Operatiunea CEC"

Prin 2005, am reusit sa-l blochez pe Verestoy Atilla in incercarea lui de a vinde CEC-ul ungurilor de la OTP Bank, care Verestoy aproape il "impachetase" pe Calin Popescu Tariceanu, care era prim ministru atunci.

Probabil in virtutea actiunii mele de-acum 15 ani, oameni interesati de soarta CEC-ului au inceput sa-mi sopteasca de cateva saptamani ca se pregateste un "matrapazlac", pus la cale de Lucian Isar, in complicitate cu Florin Catu! Cine e Florin Catu stim, ce nu se stia era despre reluarea "colaborarii reciproc-avantajoase" cu vechiul sau partener Isar. Cine este Lucian Isar, inafara calitatii de sot al Alinei Gorghiu (care merge des la Cotroceni, dar nu in vizita la Klausica ;-) ) ?! Lucica este si reprezentantul Romaniei la BERD, pus in functie chiar de catre Lucovid, care nu-si dorea asta dar avea presiuni din mai multe zone sa-l numeasca pe Isar.

Ei bine, in urma unor informatii confirmate zilele trecute, a devenit cert ca Isar si Catu pregatesc cesiunea a cca 20% din actiunile CEC catre BERD, iar asta doar ca prima parte a planului. A doua etapa prevede intrarea si a altor actionari STRAINI, urmarindu-se de fapt preluarea controlului asupra CEC de catre un "cartel" neautohton"!

Nu o sa teoretizez aici importanta unei banci ca CEC-ul in implementarea unor strategii ale statului roman, mai ales in vremuri de criza (!), este limpede oricum ca operatiunea pusa la cale este GRAVISSIMA.

Klausica, Lucovideee, Marceleee (Ciolacu, nu Vela!), ce-aveti de comentat?! Ca de dat socoteala, nu va banuiesc capabili ...”, a scris Cozmin Gușă, marți, pe Facebook.

Vânzarea singurei bănci deținute de proprietar român nu se justifică în contextul actual, mai ales că aceasta a înregistrat în primul trimestru din 2020 un profit cu 26% mai mare decât în 2019. 

https://www.activenews.ro/economie/Succes-pentru-banca-romaneasca-CEC-Bank-profit-net-de-114-1-milioane-de-lei-la-sfarsitul-trimestrului-1-din-2020-161729