ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Michael Lang, co-creator și promotor al festivalului de muzică Woodstock din 1969, a murit la vârsta de 77 de ani. Artistul a fost descoperit recent cu o formă rară de cancer, un limfom non-Hodgkin, și a murit sâmbătă la o clinică de oncologie din New York, unde era internat, relatează YahooNews și The Guardian.

Împreună cu partenerii Artie Kornfeld, John Roberts și Joel Rosenman, Lang a pus la cale festivalul prezentat ca fiind "trei zile de pace și muzică" în vara anului 1969, în timp ce războiul din Vietnam făcea ravagii și a determinat tinerii americani nemulțumiți să se îndepărteze de obiceiurile tradiționale și să îmbrățișeze un stil de viață care celebra libertatea de exprimare.

Aproximativ 400.000 de persoane au coborât în cătunul Bethel, la aproximativ 80 de kilometri nord-vest de New York, în condiții aspre.

Peste 30 de artiști au cântat pe scena principală, amplasată la baza unui deal, pe un teren deținut de fermierul Max Yasgur, spectatorii având parte de reprezentații celebre ale unor artiști precum Jimi Hendrix, Carlos Santana, The Who și Jefferson Airplane.

"Încă de la început, am crezut că, dacă ne făceam treaba cum trebuie și din inimă, dacă pregăteam terenul și dădeam tonul potrivit, oamenii își vor dezvălui sinele lor superior și vor crea ceva uimitor", a scris Lang într-un volum de memorii, The Road to Woodstock.

Limfoamele sunt cancere care se dezvoltă la nivelul sistemului limfatic – țesutul și organele care produc, depozitează și transportă celulele sangivne albe. Cele mai comune cauze ale limfoamelor sunt supraproducția unor anumite tipuri de celule sangivne albe, numite limfocite B. Limfoamele pot să apară la persoanele cu un sistem imunitar sănătos sau la pacienții al căror sistem imunitar este compromis, cum sunt cei afectați de HIV sau cei care au suferit un transplant de organe, informează Cancer360.ro.