ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Iată că după doi ani de pandemie, când am trăit în izolare și am arătat iubire față de semeni ținându-i la distanță, Dumnezeu ne-a învrednicit să reluăm tradiția Pelerinajului în ajunul sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim”, a spus Patriarhul Daniel sâmbătă seara la Pelerinajul de Florii din Capitală.

Preafericirea Sa a apreciat prezența credincioșilor în număr mai mare față de pelerinajul anterior, din 2019: Este o lucrare mărturisitoare, a spus Patriarhul Daniel, citat de Basilica.


Procesiunea cu icoana Intrării Domnului în Ierusalim s-a desfășurat de la ora 16:15 pe traseul Mănăstirea Radu-Vodă – Catedrala Sfântul Spiridon-Nou – Biserica Sfânta Ecaterina – Catedrala Patriarhală. Pe Dealul Patriarhiei, pelerinii conduși de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul au fost întâmpinați de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, amintește sursa citată.

 

Patriarhul României a subliniat că această tradiție a fost sistată acum de pandemie, dar în trecut, timp de peste 45 de ani a fost întreruptă de regimul comunist ateu, după cum a publicat și ActiveNews.

„După schimbările din 1989, s-a reluat această tradiție a pelerinajelor care datează din secolul al treilea și al patrulea – la Ierusalim și la Constantinopol și apoi din secolul al paisprezecelea în Principatele Române”.

„Intrarea Domnului în Ierusalim este o prefigurare a biruinței Lui asupra morții”, a spus Patriarhul a doua zi, în predica de Florii.

La fel a fost și intrarea pelerinilor din procesiunea de Florii la Patriarhie, așa cum s-a văzut și din numărul lor impresionant: o biruință asupra măsurilor și morții pandemiei.

Pentru a omagia acest moment, cât și pelerinii și organizatorii, publicăm mai jos o GALERIE FOTO cu imagini realizate de Cristina Nichituș Roncea:

Pelerinajul de Florii 2022 din Capitală, de la Mănăstirea Radu Vodă la Patriarhie

Vezi galeria Pelerinajul de Florii 2022 din Capitală, de la Mănăstirea Radu Vodă la Patriarhie