ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Un angajat al Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Pucioasa - Direcția Silvică Dâmbovița, a fost agresat recent de un grup de persoane surprinse în timp ce tăiau ilegal lemn din fondul forestier de stat, se arata într-un comunicat. Angajatul Romsilva a fost internat în Spitalul Județean din Târgoviște, cu multiple leziuni la picioare și în zona toracică.

De la începutul anului, acesta este al șaptelea caz de agresiune asupra personalului de teren al Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva, pe fondul sporirii acțiunilor de pază și a controalelor. Agresiunile anterioare au avut loc pe raza Ocoalelor Silvice Ghimpați, județul Giurgiu, Roșiori de Vede, județul Teleorman, Dolhasca și Marginea, județul Suceava, Bocșa Montanei, județul Caraș-Severin și Târgu Mureș. În patru din aceste cazuri, personalul silvic agresat a necesitat îngrijiri medicale.

În toate cazurile de agresiune, organele de cercetare au deschis dosare de urmărire penală pentru infracțiunile de vătămare corporală sau ultraj.

Pe parcursul anului trecut, alți 22 de angajați ai Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva au fost agresați în timpul acțiunilor de pază și control în fondul forestier de stat.

Intensificarea acțiunilor de pază și control în fondul forestier administrat de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva a condus, anul trecut, la o scădere cu 16,27% a tăierilor ilegale, precizează comunicatul Romsilva.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews