ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că există un proiect care prevede posibilitatea angajaților să opteze pentru a lucra până la vârsta de 70 de ani, dar spune că România nu este pregătită pentru acest lucru.

„În momentul de față nu cred că România este pregătită pentru pensionarea obligatorie la 70 de ani. Însă, cred că se impune o discuție în spațiul public ca dacă personale doresc să opteze pentru creșterea vârstei de pensionare atunci să o facă, dar nu cred că vom ajunge în curând la o creștere obligatorie a vârstei de pensionare. Subiectul acesta a fost deja lansat în dezbatere publică, se lucrează la un proiect, dacă vă aduceți aminte există și în Camera Deputaților un astfel de proiect ca să poți să optezi pentru a putea lucra până la 70 de ani. Dacă se va ajunge la concluzia că există o susținere pentru această idee este posibil să luăm această măsură. În momentul de față nu cred că poate fi pusă problema pensionării obligatorii la 70 de ani”, a afirmat Raluca Turcan, în cadrul unei conferințe de presă.

În prezent, vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbați și de 63 de ani pentru femei.

Pentru femeile care au realizat stagiul minim de cotizare și au născut mai mulți copii, vârsta de pensionare s-a redus cu câte doi ani pentru fiecare copil. începând de la al patrulea copil, vârsta de pensionare se scade cu câte un an.

O condiție este aceea ca femeile să fi crescut copiii până la vârsta de 16 ani.