ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Teme esențiale pentru români, precum creșterea pensiilor sau dublarea alocațiilor copiilor, nu se mai regăsesc în programul actualizat de guvernare al liberalilor, transmite Antena3. 

De asemenea, din document lipsesc și referiri privind autostrăzile Sibiu-Pitești sau Comarnic-Brașov.

În replică, șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, spune că măsurile amintite sunt deja în desfășurare, motiv pentru care nu au mai fost menționate în noul program de guvernare actualizat de liberali.

Dar, în acest program al liberalilor se vorbește pentru prima dată de restructurări în rândul ministerelor. Spre exemplu, Ministerul Dezvoltării regionale ar urma să fie restructurat în proporție de 30%.

De asemenea, Cabinetul Orban II vrea să modifice Codurile penale și Legile Justiției. Potrivit programul de guvernare oficial al Cabinetului Orban II, liberalii vor să constituie două grupuri extinse formate din reprezentanți ai Ministerului Justiției, CSM, asociații de magistrați,  dar și din societătea civilă, care să analizeze și să evalueze impactul modificărilor legilor justiției și a codurilor penale.
 
Reamintim că săptămâna trecută, Senatul a respins  ordonanța de urgență a guvernului prin care se amâna cu șase luni intrarea în vigoare a legii care dublează alocațiile pentru copii. Votul decizional aparține Camerei Deputaților.

În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaților a dat vot decizional propunerii legislative de majorare a alocației pentru copii. Deputatul PSD Adrian Solomon, președinte al Comisiei de muncă, a fost cel care a introdus un amendament în urma căruia se majorează cuantumul alocației, după cum urmează: 600 de lei pentru copiii de până la 2 ani, aceeași sumă pentru copiii cu handicap de până la 3 ani, 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani și 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.