ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Crin Antonescu va boicota votul privind numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE. Mai mult, până la 20 de alți liberali ar urma să voteze împotrivă.

Votul pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE nu stârnește dispute doar în coaliția de guvernare. Și în PNL există curente de opinie care nu îi sunt favorabile fostului premier, transmite Digi24.ro.

Crin Antonescu, fost președinte al PNL și fost copreședinte al USL, nu va participa la votul pentru numirea conducerii SRI.

Potrivit unor surse, mai mulți parlamentari liberali – se vorbește chiar de 20 – vor vota împotrivă.

Liberalii care îl contestă susţin că numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE nu va ajuta cu nimic partidul. I-ar ajuta doar pe copreşedintele PNL, Vasile Blaga, care şi-ar consolida astfel poziţia în PNL şi pe Cătălin Predoiu, care ar avea mai şanse mai mari să fie numit premier dacă va cădea guvernul Ponta.

Pentru a fi numit şef la SIE, Mihai Răzvan Ungureanu are nevoie de jumătate plus unu din numărul celor prezenţi în sală, în condiţiile în care este asigurat cvorumul de şedinţă.

PNL făcea parte din USL în 2012, când guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu a fost demis prin moțiunea de cenzură a liberalilor și social-democraţilor.

Pe de altă parte, Crin Antonescu a votat moțiunea de cenzură împotriva guvernului Ponta, la începutul acestei luni.

„Votez pentru moțiune deoarece acest Guvern, oricum i-am discuta în rest prestația, trebuie să cadă”, spunea el înainte de votul din Parlament.

Astăzi, într-o postare pe Facebook, premierul Victor Ponta întreba „cine sunt trădătorii” și „cine a mințit în 2012”, în condițiile în care liberalii, alături de PSD, au votat pentru căderea guvernului Ungureanu și au câștigat alegerile din decembrie 2012, iar acum votează propunerea făcută de Klaus Iohannis. PNL a fuzionat cu PDL, partidul care îl susținea pe Mihai Răzvan Ungureanu în 2012.