ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce au participat împreună la slujba religioasă de duminică, Călin Georgescu și soția sa, Cristela, s-au prezentat la urne, moment în care au fost abordați de jurnaliștii Realitatea Plus pentru câteva declarații scurte. Prezența lor a fost una discretă, dar cu o încărcătură emoțională vizibilă, mai ales în contextul în care au vorbit despre legătura profundă cu diaspora românească, notează AZnews.

Cristela Georgescu a subliniat cu emoție mesajele primite din partea românilor plecați în afara granițelor țării: „Foarte mulți dintre cei din diaspora ne-au transmis că le este dor de casă și că vor să revină acasă, vor să revină în România”, a spus ea, cu vocea tremurândă.

În continuarea declarației, vizibil afectată, soția lui Călin Georgescu a vorbit despre experiența personală a familiei, trăită departe de țară timp de aproape un deceniu: „Noi îi înțelegem foarte bine. Am fost 9 ani departe fizic de casă, dar cu România în suflet. Îi așteptăm acasă. Vrem să vedem steluțele în ochii copiilor din România și ai copiilor români care sunt acum peste hotare. Și…”, a spus Cristela, înainte de a izbucni în lacrimi, incapabilă să-și continue gândul.
 
 
Călin Georgescu a preluat imediat șirul ideii, completând mesajul transmis cu un ton grav, dar hotărât, în fața camerelor de filmat: „Când vine vorba despre copii întotdeauna e o chestiune foarte grea. E foarte apăsătoare pentru că mamele își doresc să aibă copiii lor dorul de casă, să se dezvolte acasă, să bea apa pământului, să mănânce roadele pământului și toate însuflețite de energia locului. Așa că nu este foarte simplu când copiii noștri sunt peste hotare, dar, cu siguranță, votul masiv de astăzi demonstrează că România nu doar s-a trezit, ci a învins”.

Momentul celor doi a fost marcat de sinceritate și de un mesaj profund adresat românilor din diaspora, reflectând dorința unei reîntoarceri la rădăcini și convingerea că implicarea civică poate schimba destinul țării.