ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Veste proastă pentru mult prea preanefericitul C.T Popescu, omul priceput la toate, care l-a lapidat public pe Cristi Puiu în vara anului trecut.  Doar pentru că a îndrăznit să sfideze dictatura politico-sanitară. Regizorul și scenaristul român va fi primi, alături de alt regizor de calibru, Terry Gilliam,  FIPRESCI 96 Platinum Award în cadrul celei de-a 25-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Sofia. Premiul va fi conferit de Federația Internațională a Criticilor de Film, a anunțat ieri Sofia International Film Festival (SIFF).

O reconfirmare internațională a talentului lui Cristi Puiu, pe care marele „filmolog” care bântuie și varsă otravă la UM Digi24, l-a făcut „idiot” „măgar” și „nesimțit”. Zoaiele aruncate de CTP, propagandistul-șef al închinătorilor la zeul covid, au venit după ce Cristi Puiu a arătat că este un om liber. Spulberând botnița și acuzându-i pe guvernanți că tratează oamenii „ca pe niște vite”.  Curajul lui Cristi Puiu de a sparge crusta groasă a tăcerii instaurate de propagandă asupra derapajelor puterii în timpul pandemiei l-a transformat rapid în „dușman al poporului”. Zilele trecute am asistat la un linșaj asemănător.  Căruia i-a căzut victimă actorul Dragoș Bucur. Mesajul său  „nu port mască și nu mă voi vaccina” a stârnit un nou val de ură al exponenților propagandei neo-marxiste.
 
 
 
”Regizorii Cristi Puiu și Terry Gilliam vor primi FIPRESCI 96 Platinum Award în cadrul celei de-a 25-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Sofia.

Prestigiosul premiu este oferit de Federația Internațională a Criticilor de Film - "Filmele faimosului scenarist și regizor, Cristi Puiu, fondator al „Noului val în cinematografia română”, sunt unul dintre motivele pentru care România a captat atenția lumii cinematografiei”.

Cristi Puiu s-a născut la București în 1967. A studiat Arte Plastice la École Supérieure des Beaux-Arts din Geneva. După întoarcerea în România, continuă să picteze, în timp ce filma primul său lungmetraj - „Marfa și banii" (2001), urmat de „Un cartuș de Kent și un pachet de cafea”, premiat cu „Ursul de aur" pentru un scurtmetraj la Berlinală, în 2004. Prezentat ca proiect la Întâlnirile de la Sofia în 2004, filmul „Moartea domnului Lazarescu" (2005) a avut premiera mondială la Cannes și a primit premiul principal la secțiunea „Un Certain Regard", precum și șase premii la Transilvania Festivalul Internațional de Film, dar și la Chicago, Copenhaga. Aceasta a fost opera care a devenit o emblemă a Noului Cinema Românesc, se spune pe site-ul Sofia Film Fest.