ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea de Apel Alba Iulia a respins luni cererea judecătorului Cristi Vasilică Danileț de la Tribunalul Cluj de suspendare a hotararii CSM prin care a fost suspendat din funcție până la la judecarea recursului impotriva deciziei de excludere din magistratură. Prin urmare, Danileț rămâne pe tușă, dar poate contesta decizia instanței în termen de 5 zile de la comunicare, potrivit jurnalistului George Tărâță de la Lumea Justiției

Judecătorul Lucian Ioan Gherman de la Curtea de Apel Alba Iulia a respins luni, 7 martie 2022, cererea lui Danileț de suspendare a hotărârii Secției pentru judecători a CSM prin care a fost suspendat din funcție (click aici pentru a citi). Este vorba despre hotărârea din 14 decembrie 2021 prin care a fost suspendat din funcție până când Înalta Curte va judeca recursul acestuia împotriva hotărârii Secției pentru judecători a CSM în materie disciplinara de excludere din magistratura (click aici pentru a citi). 

Iată minuta Curții de Apel Alba Iulia din 7 martie 2022 (dosar 85/1/2022):

„Soluția pe scurt: Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de reclamantul Danileț Cristi Vasilică în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Superior al Magistraturii, cu sediul în București, Calea Plevnei nr. 141B, sector 6 prin care se solicita suspendarea, până la pronunțarea instanței de fond, a executării Hotărârii nr.1537 din 14 decembrie 2021, adoptate Consiliul Superior al Magistraturii - Secția pentru judecători.

Cu drept de recurs în 5 zile de la comunicare. Recursul se depune la Grefa Curții de Apel Alba Iulia.

Pronunțată, prin punerea soluției la dispoziția parților, prin mijlocirea Grefei, la data de 07.03.2022.

Document: Hotărâre 51/2022 07.03.2022”.