ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cristian Ghinea, unul dintre liderii USR, un apropiat al lui Dan Barna și unul dintre componenții numitului „team Barna” din partidul condus de Cătălin Drulă, și-a asigurat un salariu de 5.000 de euro din banii veniți de la buget, informează Româniatv.

Jurnalistul Victor Ciutacu, moderatorul emisiunii de prime time „Punctul culminant”, de la România TV, a comentat situația, explicând și legăturile pe care Ghinea le are cu diverse persoane din anturajul USR și din sfera ONG-urilor.

„USR e partidul politic care latră cel mai agresiv când vine vorba de cheltuielile nesăbuite ale formațiunilor politice din bani de la bugetul de stat. Numai ca, în realitate, rezistii nici măcar nu mimează corectitudinea. Baga hulpav, fără grețuri, mana în butoiul bugetar cu miere. Strategul și ideologul partidului, fostul ministru al fondurilor europene, ex ong-istul Cristian Ghinea, rămas șomer după experienta guvernamentala, a găsit modalitatea de a se plăti singur de la bugetul public.

Mai exact, din banii primiți de USR ca subvenție de la bugetul de stat, partidul plătește consultanta, 5.000 euro/luna, unei firme al carei unic asociat și administrator este…Cristian Ghinea.

Firma respectiva a trecut, în timp, prin mai multe schimbări de nume și acționariat. Înainte ca Ghinea sa o preia oficial, în acte, calitative de administrator și asociat erau deținute de partenera sa de viață, Oana Maria Ganea, menționată ca atare și în declarațiile sale publice de avere.

Oana Maria Ganea e nimeni alta decât sora Lianei Ganea, factotumul ONG-ului Agenția de Monitorizare a Presei, devenit între timp Active Watch, fondat de jurnalistul Mircea Toma, reprezentantul USR în CNA”, a spus Ciutacu.
 
Thinking Ahead - USR